Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Nå er snart bankboksene historie

SLUTT: Bankene avvikler nå sine bankbokser. Bildet viser Nordeas bankbokshvelv i Sandvika. Disse boksene ble alle lagt ned tidligere i år.

DNB har gitt bankbokskundene beskjed om å ta kontakt innen 15. januar 2016.

Ifølge et brev, som er sendt til alle DNBs bankbokskunder i Asker, vil bankboksene tømmes for siste gang i løpet av første kvartal 2016.

Alle kunder med bankboks får i disse dager dette brevet:

«Grunnet lav etterspørsel etter bankbokser, vil ikke DNB lengre tilby dette som en del av vårt tjenestetilbud. Dette betyr at bankboksene ved bankkontoret i Asker stenges i løpet av første kvartal 2016. Vi ber deg snarest og innen 15. januar 2016 ta kontakt for å tømme din bankboks (...) »

Dataalderen

DNB i Asker har ca. 1800 bankbokser, og samtlige blir snart stengt.

– Færre og færre kunder ønsker bankboks. Hovedårsaken er nok at de har tatt i bruk nye lagringsmedier, som PC og harddisker, for viktige dokumenter, sier DNBs banksjef i Asker, Jarle Peder Helgason, som opplyser at banken foreløpig ikke har fått negative tilbakemeldinger fra kunder.

Også DNB i Sandvika stenger sine bankbokser i løpet av første kvartal 2016.

Budstikka skrev i februar 2015 om Nordeas bankbokser på Sandvika-kontoret. Banken valgte da å bore opp en del bokser i forbindelse med at bankboks-tilbudet ble lagt ned.

Nå er altså turen kommet til DNBs bankbokser i Asker og Bærum; det tryggeste av det tryggeste gjennom generasjoner, nemlig bankhvelvet, er snart egnet for kun historiebøkene.

LES MER: 33 av 67 mister jobben i Ikano Bank i Asker – tilbys jobb i Malmö

Les flere artikler