Skip to main content

Nå blir p-plasser til fotballbaner

FULLT: P-plassen på grusbanen ved Nadderud videregående skole er populær blant pendlere.

De 60 parkeringsplassene ved Nadderud videregående skole forsvinner når området igjen skal benyttes som fotballbane.

Det skjer fra 1. april. Men Haslum IL er ikke fremmed for å la bilene parkere der gjennom sommeren, forutsatt at idrettslaget får skriftlig tilsagn fra kommunen om at to kunstgressbaner bygges.

Plassene har vært kjærkomne for pendlere som reiser videre med T-bane fra Gjønnes stasjon.

I valgkampen i fjor jublet Høyre-politikere fra kommune og fylke over at grusbanen ved Nadderud videregående skole skulle gjøres om til parkeringsplasser, mot at kommunen anla to nye kunstgressbaner som fotballspillerne i Haslum IF kunne benytte.

LES OGSÅ: Vil ha egen russebusskåring i Bærum

Ingen skriftlig garanti

– Vi har vært i kontakt med kommunen og etterlyst bygging av banene, sier Geir Steinseth, som er daglig leder i Haslum IL.

– Men vi har ikke fått noen skriftlig garanti for at banene kommer, legger han til.

Derfor har idrettslaget varslet at p-plassene opphører fra 1. april. Dette er i tråd med tidligere praksis, for banen har i flere år vært brukt til parkering vinterstid.

Steinseth er imidlertid åpen for å la bilene benytte plassen også i sommer om Haslum IL mottar tilsagnet de har etterlyst.

LES OGSÅ: Pendlere får nye p-plasser på Gjønnes

LES OGSÅ: Jakter på områder til pendlerparkeringer

Nye baner kommer

Morten Skauge (H) som leder kommunens hovedutvalg MIK (miljø, idrett og kultur), lover at kunstgressbanene kommer.

– Arbeidene med de nye kunstgressbanene vil starte cirka 22. juni, det vil si så snart skolen tar sommerferie. Det er blant annet av hensyn til eksamen at man venter med å starte opp arbeidet ved skolen til sommerferien, forklarer han.

Dato for ferdigstillelse av de nye kunstgressbanene er satt til 1. september 2016. Fremdriftsplanen er utarbeidet i fellesskap av kommunen, fylket og Haslum IL.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.