Skip to main content

Nå blir det «varmere»

VINTER: Vårfølelsen er foreløpig langt unna, men gradestokken slipper å synke like dypt som den har gjort den siste tiden, i uken som kommer. FOTO: EVA GROVEN
VINTER: Vårfølelsen er foreløpig langt unna, men gradestokken slipper å synke like dypt som den har gjort den siste tiden, i uken som kommer. FOTO: EVA GROVEN

Etter en periode med sprengkulde og ned mot 20 kalde grader i Asker og Bærum, er det nå «varmere» vær i sikte.

– Det blir fortsatt vinterlig vær, men perioden med sprengkulde er forbi, sier vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes hos Meteorologisk institutt.

Den siste tiden har gradestokken krøpet godt under 10 minusgrader i Asker og Bærum. enkelte steder har det vært helt ned mot 20 minusgrader. Men selv om 1. mars markerte den første vårdagen, er det foreløpig lite som tyder på at det vil bli vårstemning med det første.

– Det blir fortsatt minusgrader hele neste uke, først mot neste helg kan det nærme seg plussgrader, fortsetter Mosnes.

– Så det kan bli plussgrader neste helg?

– Den siste prognosen viser plussgrader, men dette er litt usikkert foreløpig. Vi har andre prognoser som viser minusgrader, så vi kan ikke si for sikkert, legger hun til.

LES OGSÅ: Tomt for ved, og kulden fortsetter litt til

Skyet og litt snø

På tross av en varmere værtype, blir det dårlig med sol den kommende uken.

– Det blir ganske skyet. Vi vil få en nordøstlig vind, og da blir det mye skyer. Det kan også komme litt snø, men det er ikke snakk om store mengder med påfyll, sier meteorologen.

– Søndag blir det opphold, men på mandag kan det komme litt snø, legger hun til.

– Hva vil gradestokken vise den kommende uke?

– Temperaturene vil ligge rundt minus 3 grader på dagtid, og synke ned mot 5–7 minusgrader på nattetid. Det er ikke så stor døgnvariasjon når det er så skyet, forteller Moxnes.

LES OGSÅ: Verdens første skulpturpark under is i Bærum

Kan bli ny sprengkulde

Også Storm.no melder om en litt mildere værtype neste uke, og åpner opp for plussgrader neste søndag og i begynnelsen av uken etter. Men slår prognosene til Storm.no til, kan det bli veldig kaldt igjen. Fra tirsdag 13. mars og ut uken meldes det imidlertid igjen om sprengkulde, med temperaturer ned mot 18 minusgrader. Det lover ikke godt for eliteserien i fotball, som blåses i gang neste helg, og vil trolig skape ekstra med utfordringer for klubber, spillere og ikke minst publikum.

– Det er nok lurt å ta på seg litt ekstra med klær. Det kommer også til å holde seg med frost i bakken en stund fremover også, avslutter Moxnes.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.