Skip to main content

Nå blir det juletrær med noe attåt

ÅPNER OPP: Bonde Lars Lauritzen har allerede bygget opp et lite tun som brukes i adventstiden. Nå håper han skjenketillatelsen vil kunne øke bruken.

Hvert år trekker hundrevis av bæringer til Skui gård for å hugge juletrær. Nå har eieren fått skjenkebevilling.

Skui gård. Et navn mange bæringer forbinder med adventstid, juleforberedelser og familiehygge. Nå tenker bonden Lars Lauritzen utvide virksomheten.

– Det er veldig mange innom i adventstiden. En av de tingene mange har etterspurt, er glühwein. Det blir det nok muligheter for allerede denne adventen, sier Lauritzen.

LES OGSÅ: Ingen har mistet skjenkerett på to år

Åpner nye muligheter

I forrige uke fikk Skui-bonden skjenkebevilling. Han har nå tillatelse til å skjenke alle former for alkohol, både inne og ute, fra kl. 12-24. Det åpner for nye muligheter.

På jordet mellom juletrefeltene er det allerede bygget opp et rustikt lite tun, med pizzaovn, bakeplater og sitteplasser under tak til 84 personer.

FAMILIEHYGGE: Slik er bæringene vant til å oppleve Skui gård i adventstiden. Her underholder teatergruppen Uro barn og voksne i desember 2008.

– Jeg sysler litt med tanken om å holde åpent på lørdager. Kanskje ha litt musikk, en liten jazzkafé. Men det blir nok først til neste år. Jeg må se an markedet litt, sier Lauritzen.

LES OGSÅ: Bytter møkk med øl

Satser på firmafester

Helt uten markedsføring har enkelte bedrifter og privatpersoner begynt å booke seg inn på tunet. Så langt har Skui-bonden tre bestillinger i sommer, fra bedrifter og gjenforeningsfester.

– Jeg har gått og ventet på at jeg skulle få skjenkebevilling. Jeg har ikke engang en prisliste. Det må jeg lage nå, humrer Lauritzen.

Han har en nabo på Kveise gård som har innredet en låve som kulturlåve. Naboen har også fått skjenkebevilling.

– Vi er fryktelig stolte av området. Vi skulle gjerne hatt flere hit, sier Lauritzen.

LES OGSÅ: Her er de nye skjenkestedene

... men andre har også fått

I Bærum har ytterligere to steder fått skjenkebevilling de siste to månedene. På Bekkestua har selskapet Funkis AS fått tilllatelse til å skjenke både øl, vin og sprit i Gamle Ringeriksvei 35B, vegg i vegg med Meglerhuset.

Tillatelsen gjelder utendørs i tidsrommet 07-23.00, mens de innendørs kan skjenke til 02.30.

På Fornebu har selskapet Sushihuset AS fått tillatelse til å skjenke alkohol i Solgangsbrisen 5. Sushihuset AS fikk samtidig serveringsbevilling.

I Asker er det ikke gitt nye skjenke- eller serveringsbevillinger de siste to månedene.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.