Skip to main content

Mye bråk fra russen: – Folk er fortvilet

Politiet har fått mange meldinger fra publikum som blir plaget av støy. 

– Russen har absolutt latt høre fra seg i natt. Vi forstår at det er russetid og at de vil feire, men det er svært beklagelig overfor publikum som ikke får sove om natten, sier operasjonsleder Lina Odden ved Oslo politidistrikt. 

Natt til onsdag fikk politiet svært mange meldinger om støy fra russen i området Sætre, Åros og Røyken. 

– Ja, egentlig hele Hurumlandet var berørt, sier Odden. 

– Det er så mange som ringer inn og er fortvilet. Det er barn som ikke får sove, folk som skal ha eksamen og veldig mange som blir forstyrret. Vi får medfølelse med publikum, sier operasjonsleder. 

Er klare regler

Reglene for nattero på offentlig sted som man finner i normalpolitivedtektene for kommunene, som sier at «enhver som ferdes på eller i umiddelbar nærhet av offentlig sted plikter å overholde nattero mellom kl. 23.00 og kl. 06.00».

Det har vært mye debatt knyttet til russen og russefeiring i år. Den knytter seg både til utenforskap og støyplager. Natt til mandag denne uken, klatret en russegutt på en lastebil ved Kadettangen og ble blindpassasjer på E18 frem til han ble stoppet i Asker. 

Russen selv har bedt om et sted å feste for at det skal bli en mer inkluderende tid for alle. 

Mobbeombudet i Viken har tatt til ordet for å endre russefeiringen. Bodil J. Houg foreslår blant annet fjerning av russebusser, flytte feiringen til etter vitnemålsutdeling og slutt på uniformering.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.