Skip to main content

Møtte sin biologiske mor på TV

I brasil: I programmet «Sporløs» på TV2 finner Ellen Rafaela Tveiten fra Tanum igjen sin brasilianske mor etter 15 år. foto: tv2

15 år etter at Ellen Rafaela Tveiten (20) ble adoptert til Norge ønsket hun å reise tilbake. Med hjelp av programmet «Sporløs» fant hun både biologisk mor og fire yngre søsken.

– Det var helt fantastisk og noe jeg hadde drømt om lenge, sier Ellen, om møtet med moren i Brasil.

Ifølge Ellen skal det også ha vært den biologiske morens største drøm å få møte igjen barna som ble tatt fra henne for 15 år siden.

Den gangen hjalp Ellen og lillebroren Christian moren med å tigge på gaten i Brasil. Det skal ha vært brasilianske myndigheter som til slutt tok barna fra moren og plasserte dem på barnehjem.

– Jeg husker ikke livet på gaten, men jeg husker barnehjemmet veldig godt. Den dagen jeg fikk norske foreldre glemmer jeg heller aldri, sier Ellen.

TIDLIGERE EPISODE: Andrea (36) fra Høvik leter etter sine biologiske foreldre på TV

Har daglig kontakt

20-åringen har vokst opp i en stor familie på Tanum, men har i mange år ønsket å finne ut hvem kvinnen som satte henne til verden er.

– Jeg ville vite om hun fortsatt bodde på gaten eller om det gikk bedre med henne, sier Ellen.

Med hjelp av TV-programmet «Sporløs» reiste Ellen til Brasil i fjor sommer.

– Hvis man skal prøve å finne røttene sine selv kan det være veldig vanskelig. Vi hadde prøvd litt på egen hånd tidligere, men det er ikke enkelt, sier Ellen.

Programmet, som er sesongens siste, ble sendt på TV2 onsdag kveld. Der fikk TV-seerne bli med på det følelsesladede øyeblikket da mor og datter treffer hverandre igjen, i et fattig faveladistrikt. Der bor Ellens biologiske mor med fire yngre barn.

– Det var godt å finne ut av det. I programmet reiser jeg alene, men julen i fjor reiste jeg tilbake, sammen med min norske familie for å besøke dem alle sammen. I dag har vi daglig kontakt via Facebook, sier hun.

Les flere artikler