Skip to main content

Møtte barnetoget for 74. gang på Skaugum

MØTTE FOLKET: Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus, og hundene deres, hilste fra trappa på Skaugum.

Kronprinsfamilien på Skaugum brukte for 74. gang morgenstunden på nasjonaldagen til å møte barnetoget i Asker.

Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus, og hundene deres, kom presis klokken 08.15 ut på trappen på Skaugum.

Kronprinsen stilte i Asker-bunad.

Etter starten i fredsrusen i 1946 var årets tog det 74. som svingte inn i borggården.

LES MER:

20 grader i 17. mai-varselet, men litt usikkert for grillfesten

Løfter Askers nye togfane  

Skolekorpset underholdt

Da hadde barnetoget startet å gå fra Rødlåven nede ved Semsveien klokken 08.00, og Asker skolekorps hadde underholdt noen hundre inviterte gjester som ventet i hagen på Skaugum.

Blomsterbarna fikk sine instruksjoner, og med grublandet fryd ruslet Ariane Livingston Nerland, med 9-års bursdag på nasjonaldagen, og Kristoffer Thuv Møgedal, som fylte åtte år dagen før dagen, bort til vertskapet med blomster og en hyggelig prat.

 

KORPS: Asker skolekorps spilte for de fremmøtte på Skaugum.

De to er fra henholdsvis Drengsrud og Hagaløkka skoler.

Årets leder i 17. maikomiteen er Kristin Bjelke fra Miljøpartiet de Grønne (MdG). Hennes tre minutter lange tale hilste tradisjonen tro vertskapet og alle askerbøringene som hadde tatt turen.

– I år er det et litt spesielt år for oss i Asker. Vi skal vokse, slå oss sammen med Røyken og Hurum og gjenoppstå i 2020 som nye Asker kommune, sa Bjelke.

LES MER: Skole ber om forslag til ny fane

Nye Asker med FN-mål

Hun pekte på at Asker har valgt å tufte den nye kommunen på FNs bærekraftmål.

– FN har satt opp 17 mål, og asker har valgt å ha spesielt fokus på seks av dem. Det er god helse, god utdanning, innovasjon og infrastruktur, bærekraftige byer og samfunn, stoppe klimaendringene og samarbeid om å nå målene, sa Kristin Bjelke.

 

 

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.