Skip to main content

Moteshow med retroklær

FJONG: Hun stortrivdes i brukte klær på catwalken Live Gulsrud. Sånn ellers er hun bibliotek- og kulturhussjef i Asker. FOTO: ANETTE ANDRESEN
FJONG: Hun stortrivdes i brukte klær på catwalken Live Gulsrud. Sånn ellers er hun bibliotek- og kulturhussjef i Asker. FOTO: ANETTE ANDRESEN

I Asker skred modellene ut på catwalken iført de raffeste motesaker plukket fra bruktbutikkene, mens Jenny Skavlan fortalte folket om kreasjonene.

I dag lørdag var det moteshow med gjenbruksgeneralinne Jenny Skavlan som konferansier. Hun er rikskjent for sin hang til å lage ny design av gamle klær.

Og på catwalken var det klær etter hennes smak fra Fretex og UFF modellen viste frem. Og på modellfronten bidro barn og ungdom, og fikk flere kjente Asker-profiler også prøve seg, blant andre ordfører Lene Conradi, bibliotek- og kulturhussjef Live Gulsrud og kulturskolerektor Erling Myrseth.

SE RETROKLÆRNE HER:

– Litt utenfor komfortsonen

– Jeg følte meg litt utenfor komfortsonen, så det var trygt å holde i en barnehånd på scenen, sier Conradi etter showet takknemlig for at fikk følge med en av de yngre modellene på catwalken.
– Det er morsomt hvis dette kan bidra til å gjøre bruktklær til en trend. Fikk selve en aha opplevelse da jeg var innom Fretex nylig. Det endte med at jeg kjøpte en sommerkjole. Det handler om at vi må bidra i det små også, som ved å gjenbruke klær for å minske vårt for høye forbruk, sier hun.

Likte catwalken

Biblioteksjefen stortrivdes på catwalken.
– Det var veldig moro. Har aldri i mitt liv gått modell, og vil nok ikke satse på det som pensjonist heller, sier Gulsrud. Hun kjøper mye brukt fordi hun liker gamle ting og det er miljøvennlig da det minsker forbruket.
– Og på Fretex henger det fantastiske klær og bare venter, sier hun.
– Dette er så veldig i min ånd å vise at gjenbruk kan være moderne, og et likestilt alternativ til kjedebutikkene vi handler i. Håper et show som dette kan inspirere jenter til å tenke alternativt når det gjelder klær, sier Jenny Skavlan.

Klødde fælt

Men alle syntes ikke gamle klær var så kult. Da Jenny spurte en av de yngre modellene om han likte genseren var svaret?
– Den klør veldig, sier Jon Phillip Seegaard.
– Det var godt innsalg for strikkegensere, repliserte Skavlan med et smil, og spurte om han kunne tenke seg å bruke hele antrekket på skolen.
– Nei, kom det kontant.
Da lo folk godt.

Showet var i regi av Asker kommune for stimulere til gjenbruk

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.