Skip to main content

Morten Harket forteller om mobbing i barndommen

Ble mobbet: Morten Harket fortalte om mobbing på barneskolen under åpningen av Regjeringens kampanje mot mobbing. FOTO: TORE GURIBY

– Jeg ble banket opp. Det husker jeg godt. I perioder skjedde det daglig, sier Morten Harket (55).

Han var en av flere mobbeofre som fortalte sin historie til toppolitikere i statsministerboligen fredag formiddag.

Blant dem som hørte popstjernen fra Asker fortelle om sin vonde opplevelser i skolegården, var statsminister Erna Solberg.

– Ikke se på mobbingen, men vær den som gjør noe, sa Solberg ifølge NRK.

LES OGSÅ: - Aha gjenforenes til sommeren

Fra Gullhella

Morten Harket er oppvokst på Gullhella i Asker, i en søskenflokk på fem. Budstikka har tidligere skrevet at han har gått på Heggedal skole, og at han spilte i skolekorpset. Mest kjent er han som sanger og frontfigur i popgruppen a-ha.

Da han åpnet av Regjeringens kampanje mot mobbing i dag, fortalte han om vonde år fra tredje til sjette klasse. Mobbingen hadde ulike former, fra utestengning til fysisk vold.

– Etter skoletid ble jeg omringet og banket opp. I mitt minne var det vanlig. Når jeg tenker meg tilbake tror jeg ikke at det skjedde hver dag, men det skjedde i perioder daglig, sier han ifølge VG og fortsetter:

LES OGSÅ: Starter foreldregruppe mot mobbing

Skolegården

– Det var fysisk også, det bygget seg ut en kultur, jeg var den som var plukket ut. Det førte til at jeg aldri visste hva som skulle skje i skolegården. Jeg fant ofte meg selv på utsiden, fordi jeg hadde en undergravd seltillit på dette. Jeg hadde evnen, men ikke tilgangen til meg selv. Det er sentralt for hva mobbingen gjør med deg. Den undergraver utviklingen av dine muligheter, sa han blant annet.

Omfattende mobbing

Ifølge kunnskapsministeren og helseministeren så blir 35.000 norske elever mobbet hver dag.

– Vi har hørt mange sterke historier fra personer som har blitt mobbet. Noen har til og med tatt sitt eget liv på grunn av mobbing. Det gjør sterkt inntrykk, sa statsministeren i åpningstalen ifølge NRK.

– Jeg har bred erfaringer med hva det vil si å bli mobbet, sa Harket og la til at han vokste opp i en barneflokk med mye trygghet hjemme.

LES FLERE KULTURNYHETER HER

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.