Skip to main content

Møkk lei hundemøkk i skiløypene

Etter å ha preparert skiløypene i 36 år har Tore Tindal aldri opplevd så mye hundeavføring i skiløypene som i vinter.

– Det er sjokkerende. Jeg har ikke lyst til å skrike, men etter å ha preparert skiløyper i hele vinter føler jeg det er på sin plass. Jeg er lei av å børste vekk hundemøkk fra preppemaskinen, og enda mer lei av å få det på klærne, sier løypebas i BKK bedrifter, Tore Tindal.

Tindal preparerer daglig skiløypene på Sauejordet på Hosle. Han forteller at han opplever all hundeavføringen som svært provoserende, både for sin egen del, men også på egne vegne av alle brukerne av skiløypene.

Hva mener du? Si din mening!

– Det er ufyselig, og spesielt for alle barna som går i løypene. Prepareringen av disse skiløypene er noe kommunen gjør for å tilrettelegge for beboerne i området, og da er det ekstra synd at hundeeierne ikke gidder å ta opp møkka, sier Tindal som nå ber hundeeierne skjerpe seg.

– I hele min yrkeskarriere har det aldri vært så ille som i år. Hundeeierne må ta ansvar, sier den erfarne løypebasen. 

– Hundepose er løsningen

Tindal er heller ikke den eneste som har opplevd hundeeierne som spesielt uansvarlige.

Etter å ha sett seg lei på all hundeavføringen langs veier og skiløyper har Ivar Næssø dokumentert flere tilfeller av det han betegner som egoistiske hundeeiere.

Les også: Fortviler over hundemøkk på kirkegård

– Jeg blir irritert av mangelen på omtanke enkelte hundeeiere viser. Det er utrolig ufyselig å tråkke i andres møkk.

Næssø er selv hundeeier, og ser ikke problemet i å bruke pose.

– Løsningen er å ta med seg hundepose og plukke det opp. Man må i det minste fjerne det fra der hvor folk går, sier Næssø.

Krever ansvar

Anne Myklebust, medieansvarlig i Norges Kennel klub, synes at det er synd at enkelte hundeeiere ødelegger for allmennheten.

– Vi kan ikke være noe politi som passer på at hundeeierne tar opp møkken, men vi synes selvfølgelig at det er synd at det er sånn. Vi ønsker ikke at noen skal oppleve ubekvemhet rundt hundeeiernes uansvarlighet. Vi forsøker å minne hundeeierne på at man må ta ansvar for hunden sin, sier Myklebust.

SJEKK SKIFØRET: Bærumsmarka | Vestmarka | Krokskogen | Kjekstadmarka

Tindal på sin side mener at om ingen forbedring spores må tiltak iverksettes.

– Hvis hundeeierne ikke blir bedre på dette området, må vi bare slutte å preparere løypene. Slik det er nå kan det ikke fortsette.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.