Skip to main content

Mobilkrangel på Nedre Toppenhaug

For 60 år siden var det ikke skadelig å røyke. I dag er det ikke skadelig å la små barn vokse opp under en mobilmast.

Hva sier vi om 60 år – hvis det da viser seg at å la små barn vokse opp rett under en mobilmast var skadelig likevel?
At forsker Lars Klæboe i Statens strålevern forsikrer at strålingen i samfunnet vårt ikke er farlig, finner jeg ikke betryggende i det hele tatt. Det er mulig han har rett, men hvorfor skal vi ta sjansen på dette?

Andre steder i området er det god plass til å plassere en mobilmast uten å sette den på taket til beboere i området. Det blir sikkert litt mer kostbart for Mobile Norway, men det er verdt den prisen.

At flertallet i Toppenhaug Boligsameie har fått forhindret at masten settes på den lille idrettsplassen rett foran blokkene er prisverdig i seg selv. Men at det samme flertallet tillater å sette mobilantennen på taket av Nedre Toppenhaug 75/77 (hvor de selv ikke bor, eller får forstyrret utsikten sin), det er et alvorlig overtramp.

Etter min mening har ikke styret i sameiet anledning til å inngå en slik avtale med Mobile Norway, en avtale som berører 24 boenheter som kan vise seg å få helseskader på sikt, og som helt opplagt får forringet verdiene av sine boliger.
Stopp denne galskapen mens det er tid, bryt forhandlingene med Mobile Norway og la selskapet finne en plassering av mobilmasten litt lenger bort i åsen, der masten ikke ødelegger for beboerne.
Skulle ikke denne anmodningen bli tatt hensyn til, så håper jeg at Bærum kommune setter foten ned og får stoppet det.

På denne måten viser man hensyn til sine naboer, og det gode nabomiljøet på Nedre Toppenhaug kan gjenopprettes.


Harald Chr. Lystad, Bærums Verk,
tidligere beboer på Nedre
Toppenhaug og tidligere leder av Toppenhaug Boligsameie

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.