Skip to main content

Millionkamp mellom utbyggere og huseiere

KLEIVVEIEN: I deler av denne veien er alle boligeierne i forhandlinger med utbyggere om salg av sine eiendommer.

Utbyggere og huseiere kan de neste månedene bli enige om hvor mange millioner ekstra huseierne skal få for å selge husene på Bekkestua.

To av boligene på kollen rundt Kleivveien på Bekkestua er allerede solgt. Prisene er høye: 16,5 millioner kroner og 26 millioner kroner. Nå forhandler resten av huseierne med utbyggerne som vil rive husene deres for å bygge leiligheter.

– De fleste huseierne her synes dette er et fint sted å bo, men det er jo også slik at for gode ord og god betaling vurderer vel de fleste å inngå avtale om å selge eiendommen, påpeker beboer Håvard Devold.

Totalt er området på rundt 20 mål.

– Hvis de for eksempel kan få 250–300 leiligheter inn på dette området, så synes vel folk flest at det er bedre med 300 boenheter enn 14, sier han.

LES OGSÅ: Formidabel gevinst på skvist Bekkestua-bolig

Tre grupper

Devold opplyser at noen få allerede har inngått avtaler, og noen har valgt å forhandle for seg selv. De siste ni forhandler sammen som én gruppe.

STORT OMRÅDE: Kartet viser utbyggingsområdet.

– Denne gruppen forhandler med utbyggerne om betingelser og tider. Dette er jo en lekkerbisken av et prosjekt for utbyggerne. Vi ser jo hvor mye utbyggerne får ut av de tomtene de har, og dette er kanskje det fineste området med tanke på utsikt og solforhold, påpeker Devold.

LES OGSÅ: Har opprettet utbyggingsselskap

Stort potensial

Hvis snittprisen skulle bli 10 millioner kroner per eiendom, kommer totalbeløpet opp i 140 millioner kroner. 20 millioner i snitt gir huseierne 280 millioner kroner. 

Ifølge Devold er det ingen av de opprinnelige beboerne som har sagt nei til å selge.

– Vi tar sikte på å klare å komme frem til noe innen juletider, og da går det fort to-tre år før det skjer noe konkret, sier han.

– Prisene er ikke på plass?

– Nei, det er de ikke. Prisene er dels avhengig av hva de kan få ut av området. Politikere i kommunestyret har jo også uttalt at det er en forutsetning at beboerne får ta del i verdiøkningen, sier Devold.

LES OGSÅ: Har solgt boliger for 252 millioner: – Vi merker ikke dårlige tider her på Bekkestua

– Ikke konflikt

– Det er klart at det blir noe mer enn takst i en slik situasjon, men det er også et problemområde sett opp mot skatt. Det er mange detaljer som må på plass, sier han.X

Devold karakteriserer det hele som en forhandlingssituasjon, og ikke en konfliktsituasjon.

– Og skulle vi ikke bli enige, så er det bare fint å bo på Bekkestua noen år til, påpeker han.

Kleivveien-salget

Les flere artikler