Skip to main content

Milliardær vil bygge boliger på Munkebakken

FREDET: Eiendommen Munkebakken på Lagåsen ved Fornebu ble tegnet av en av Norges største arkitekter, Arnstein Arneberg. Den omfatter blant annet 76,6 mål tomt, flere hundre meter strandlinje, hovedhus, portnerboliger og garasje. Hovedhuset ble oppført i 1916 og har 2.000 kvadratmeter boligflate. Portnerboligene har vel 1.000 kvadratmeter boligflate. Huset ble oppført som privatbolig og gallerieiendom for shippingmannen Rasmus Meyer og hans familie. FOTO: ULF HANSEN

Investor Arne Fredly vil bygge boliger på Munkebakken på Fornebu.

Arne Fredly som eier prakteiendommen Munkebakken på Lagåsen og KLP Eiendom som eier Fornebu Park hotell har sendt brev til Bærum kommune med forslag om å bygge boliger på den 22 mål store hotelltomten og deler av Fredlys 77 mål store strandeiendom, ifølge Dagens Næringsliv.

– Vi mener dette representerer en unik mulighet til å etablere et boligområde med helt spesielle kvaliteter, skriver Arne Fredly og utviklingsdirektør i KLP Eiendom, Eskild Rolstad til kommunen.

Brevet er en oppfølging av KLP Eiendoms høringsinnspill i forbindelse med kommunens arbeid med ny kommunedelplan for Fornebu. I brevet kommer det ikke frem hva slags boliger de ser for seg.

LES OGSÅ:

Milliardær har solgt villa for 86 millioner kroner

Selger herskapshus for 45 millioner under takst

Arne Fredly vil selge 130-millionersvilla  

Saken fortsetter under bildet:

NABOER: Det er i området mellom Munkebakken til høyre og KLPs Fornebu Park Hotell tomteeierne ønsker å bygge boliger. FOTO: KARL BRAANAAS

– Noe kommer til å skje her uansett

– Det skal bygges mye på Fornebu. Det er en game changer. Så noe kommer til å skje her uansett. For meg er det bedre å få boliger her enn et stort næringsbygg eller et stort hotell. Det er penere. Slik det er i dag har man lov til å bygge et hotell eller næringsbygg der som er over dobbelt så stort, sier Fredly til Dagens Næringsliv.

Riksantikvaren har fredet store deler av Munkebakken-eiendommen. Samlet sett vil det foreslåtte boligprosjektet utgjøre 35–40 mål tomteareal, ifølge brevet. 15–20 mål av Munkebakken er ikke omfattet av Riksantikvarens fredningsvedtak.

Eiendommen har 3000 kvadratmeter boligmasse, blant annet en bolig tegnet av arkitekt Arnstein Arneberg.

Boligplaner i 2005

Saken fortsetter under bildet:

EIER: Investor Arne Fredly eier Munkebakken på Lagåsen ved Fornebu. FOTO: KJELL LANGMYREN

Det er ikke første gang det er planer og tanker om boliger på Munkebakken. Allerede i 2005 skrev Budstikka at finansmannen Einar C. Nagell-Erichsen ønsket å bygge 39 boliger på eiendommen.

Nagell-Erichsen solgte stedet for 90 millioner kroner til Arne Fredly i 2003, men sikret seg en opsjon om at han kunne kjøpe den tilbake innen tre år. Han ønsket å benytte seg av opsjonen, men det ble aldri noe gjenkjøp av Munkebakken eller boligplanene.

Nagell-Erichsen jobbet med planene et års tid og var blitt enig med Riksantikvaren, fylket og Bærum kommune om at det er grunnlag for å bruke en del av eiendommen til leiligheter.

LES OGSÅ: Her har du Asker og Bærums milliardærer

Solgte til Røkke

Arne Fredly solgte stedet senere til Kjell Inge Røkke for 175 millioner kroner, men angret seg og kjøpte eiendommen tilbake for 200 millioner kroner.

Dette er tidenes nest dyreste privatbolig her i landet.

Eiendommen har 500 meter strandlinje og 3000 kvadratmeter bygningsmasse.

Saken fortsetter under bildet:

HOTELLET: Syv etasjer høye Fornebu Park Hotell ble bygget i 1971. FOTO: ULF HANSEN

Utvidet ikke hotellet

Rolstad i KLP Eiendom opplyser til DN at deres eiendom i dag er 100 prosent utleid til hotellformål.

– Dette leieforholdet utløper i 2024. Eiendommen ligger flott til mot fjorden og egner seg godt til bolig. I forbindelse med ny kommunedelplan er det naturlig å se på muligheten til å få omregulert eiendommen fra næring og hotell til en mer bredspektret regulering hvor også bolig er med, slik at vi står friere etter 2024, sier Rolstad til Dagens Næringsliv.

Den 10.000 kvadratmeter store hotellbygningen på syv etasjer ble åpnet i 1971, og leies i dag av Radisson Blu.

I 2008 ble det gitt rammetillatelse til å utvide til 23.000 kvadratmeter over bakkeplan, men prosjektet ble aldri realisert.

 

Les flere artikler