Skip to main content

Miljøpartiene størst i «valget» for barn og unge

En rekke barn og ungdommer fra Bærum demonstrerte for en mer offensiv miljø- og klimapolitikk i mars 2019. Ifølge Natur og Ungdom møtte det opp rundt 20.000 unge utenfor Stortinget. 

Foto: Foto: Ludvig Gundersen

Miljøpartiene, med unntak av Sosialistisk Venstreparti, vant soleklart flest stemmer i Redd Barnas kommunevalg på barne- og ungdomstrinnet. 

Barnas valg er et undervisningsopplegg for barne- og ungdomsskoleelever fra 5. til 10. trinn, i regi av Redd Barna. Som et ledd i undervisningen får elevene også anledning til å stemme på partiene som stiller til valg i de respektive kommunene. 

Venstre og Miljøpartiet De Grønne ble størst i både Asker og Bærum, med nær 20 prosent av stemmene hver i begge kommuner. Høyre ble tredje størst i begge kommuner. 

Miljøpartiene størst 

De 2.779 stemmene fra barn og unge i Bærum fordelte seg slik: 

Resultatene fra «Barnas valg» på barne- og ungdomstrinnet i Bærum. 

Foto: Skjerdump: reddbarna.no

I Asker stemte 1.310 barne- og ungdomsskoleelever slik:

Resultatene fra «Barnas valg» på barne- og ungdomstrinnet i Asker.

Foto: Skjerdump: reddbarna.no

Vil stimulere til bruk av stemmeretten 

Barnas Valg 2019 omfatter kun kommunevalg, ikke fylkestingsvalg. 

«Ved å delta i Barnas Valg håper vi også at flere vil bruke stemmeretten sin den dagen de blir gamle nok. Videre ønsker vi med Barnas Valg å gjøre både barn og voksne mer bevisst på at politikk også angår barn, og gi voksne innblikk i hvordan barn ville stemt hvis de hadde hatt stemmerett», skriver Redd Barna på sine hjemmesider. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.