Skip to main content

Mer til Dissimilis på kulturbudsjettet

FEIRING: Dissimilis får en million kroner mer neste år, dersom kulturbudsjettet blir vedtatt, her fra den 21. Dissimilis-festival i Oslo. FOTO: PRIVAT

Dissimilis kultur- og kompetansesenter får en million ekstra på kulturbudsjettet. Daglig leder er glad, men jubler ikke før pengene er på konto.

LES OGSÅ: Her er de viktigste punktene i statsbudsjettet

– Er dette sant, så gir det oss en fantastisk mulighet for gode aktiviteter etter at vi har strammet inn livreimen de siste årene. Nå kan vi kanskje gi tilbud på linje med kulturskolene. Det blir kjempefint, sier daglig leder Mathias Eckhoff.

KAI ZAHL HEDRET PÅ 80-ÅRSDAGEN: - Jeg bøyer meg i støvet

Henie Onstad Kunstsenter

I forslag til neste års kulturbudsjett er det foreslått fire millioner kroner til Dissimilis. Det er foreslått 11,12 millioner til Henie Onstad Kunstsenter. Fredags skrev Budstikka at økningen skal gå til oppussing av Kunstsenteret, forutsatt av at Bærum kommune øker sin støtte tilsvarende.

Begge institusjoner i Bærum får én million kroner mer enn i fjor, dersom forslaget blir vedtatt.

– Dette er et forslag, derfor spretter vi ikke champagnen ennå. Hvis pengene kommer inn på vår konto, så blir det stor glede her. Da kan vi bruke litt mindre tid på å tigge, og konsentrerer oss om å tilrettelegge undervisning for brukere som ikke har det så lett. Og vi kan tørre å ta sjanser, som Kai Zahl gjorde da han pansatte gård og grunn for å sette opp en musikal. Kanskje vi kan få nye muligheter, sier Eckhoff.

Opera

Han er for tiden opptatt med Dissimilis 30 årsjubileum, som blant annet omfatter en oppsetning på Operaen.

– Nå vil vi se etter flere sceneprosjekter, og bygge ut tilbudet her i Bærum og utvikle kulturtilbud til de som trenger det. Forhåpentligvis får vi til spennende ting også lokalt, sier Eckhoff.

Akershusprosjekter

I statsbudsjettet er det også foreslått 6,7 millioner til Akershus Teater, økningen er på 0,2 millioner. Akershusmuseet får 24,07 millioner, økningen er 2 millioner.

Grunnlovsjubileet får 9.9 millioner og 2,5 millioner mer enn i fjor. OscarsborgOperaen får 1,9 millioner og 0,5 millioner mer enn i fjor.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.