Mangler viljen eller evnen til å rydde opp?

LEKTER: – Nå går sommer mot høst, og de rustne plattformrørene synes å ligge usedvanlig godt der de nå er ankret opp foran eiendommene på Vettre. FOTO: KNUT BJERKE

LEKTER: – Nå går sommer mot høst, og de rustne plattformrørene synes å ligge usedvanlig godt der de nå er ankret opp foran eiendommene på Vettre. FOTO: KNUT BJERKE

Artikkelen er over 5 år gammel

Før sommerferien klaget beboere på Vettre over at de rustne stålrørene som en gang skal bli farkosten som skal frakte Maud tilbake til Asker, var svært skjemmende.

DEL

Les alt innhold på Budstikka.no – 99 kr for to måneder.

Budstikkas lederartikkel torsdag 16. august.

Badesesongen ville bli ødelagt hvis ikke den gryende lekteren ble fjernet.


Det ble klaget på at kommunen hadde gitt oppholdstillatelse helt uten forutgående prosess.

Og i ettertid har det også vist seg at saken skulle vært behandlet på en formell måte. Resultatet av den behandlingen er selvsagt uvisst.


Beboerne på Vettre har presisert at de er entusiastiske over prosjektet med å få Maud hjem, og at kritikken reiser seg mot kommunen som har bedrevet slett saksbehandling.

En liten sak, ja vel, men irriterende og stor for dem det angår. Det forsto ordføreren allerede tidlig på sommeren og ba derfor sin administrasjon ta affære.

Etter den tid har lite eller intet skjedd. Nå går sommer mot høst, og de rustne plattformrørene synes å ligge usedvanlig godt der de nå er ankret opp foran eiendommene på Vettre.

Når kommunen så åpenbart har gjort en feil, burde den ha reagert langt raskere. Anklagen gjelder forringelse av et fjordområde denne sommeren.

Dette faktum i seg selv burde fått kommunen til å reagere raskt. Dernest er rustrørene plassert der av et firma som er meget dominerende på eiendomssiden i kommunen.

Bare dette faktum burde gitt kommunen handlekraft. Mistanke om samrøre dukker alltid opp når den sterke part får det som den vil.

Bare av disse grunnene burde rådmannen ha reagert – raskt. Asker må passe på så det ikke skapes et inntrykk av at det er ulike spilleregler for den store i forhold til de mange små.

Vi er også undrende til at de som skaffer seg betydelig velvilje ved å hente Maud hjem fra Canada, overser de innspillene som er kommet. Rørene burde for lengst vært fjernet, selv uten et kommunalt vedtak. Nå virker det som om trenering er strategien.

Vi er usikker på om det er viljen eller evnen som mangler hos Asker. Men vi tviler på at Askers ordfører kan sitte og se på at hennes initiativ ikke blir fulgt opp.

Se historien om Maud her

Vi trenger ikke flere gode eksempler på at forvaltningen gjør feil, men somler med å rydde opp etter seg. Det er ikke saken, men eksempelet som er viktigst denne gang.

Mistanke om samrøre dukker alltid opp når den sterke part får det som den vil. Bare av disse grunnene burde rådmannen ha reagert – raskt.

Les flere lederartikler fra Budstikka her

Artikkeltags