Nei, jeg forstår virkelig ikke det. For det første – de som kommer er ikke flyktninger, de er asylsøkere.

Hvis de er reelle asylsøkere, så skal de søke asyl i det første sikre land de kommer til. Og det vil aldri være Norge.

Les også: Flyktningstrømmen kan gi gigantregning og budsjettkutt for Asker og Bærum

Les også: – Utpekt som radikal islamist

Les også: – Påstandene var grunnløse

Les også: – Noen er ute etter å skade meg

Når de ender her oppe i nord, så er det fordi de tror at de vil få det bedre her enn i andre fredelige land i sine nærområder. Da er de ikke reelle asylsøkere, men velferdsmigranter.

Da er det mer logikk i Jonas Gahr Støres 10.000 syrere – de skulle tross alt velges ut i UNHCR’s flyktningleirer i Libanon. De vil være reelle flyktninger, i motsetning til de som ved hjelp av menneskesmuglere tar seg hit på egen hånd.

Hvorfor jeg er negativt innstilt til praktiseringen av dagens asylinstitutt som innebærer at stadig flere fra muslimske land må bosettes i kommunene, skyldes at disse konsekvent ligger i den gale ende av alle statistikker.

De har selv over tid lavest arbeidsdeltagelse. De har høyest forbruk av velferdsytelser, og betaler minst skatt. Og de ligger høyt på kriminalstatistikken når det gjelder vold. Dette gjelder også 2. generasjon.

Jeg skal derfor ha meg frabedt å bli beskyldt for å komme med «islamofobisk grums» når jeg er bekymret over utviklingen.

Les flere meninger og debattinnlegg her

Om uttrykket «islamofobi» vil jeg sitere forfatteren og filmskaperen Walid al-Kubaisi, opprinnelig flyktning fra Irak. Han har sagt følgende:

– Islamofobi ble etablert som populært uttrykk i media av Tariq Ramadan som er knyttet til Det muslimske brorskap. Islamofobi ble brukt som et redskap for å skjerme islamismen fra kritikk. Uten kritikk kan man ikke integrere innvandrere, ikke nytolke islam og tilpasse den til demokratiet. Uten kritikk kan muslimene ikke utvikle sin egen tro til å bli en moderne, livgivende religion som kan levere viktig bidrag til menneskene og samfunnet.

Arbeiderpartiets representant i Asker kommunestyre er i derfor særdeles dårlig selskap når han bruker dette uttrykket for å imøtegå min bekymring for innvandring fra disse landene.