Det haster: Dyrenes hus trenger hjelp

Artikkelen er over 4 år gammel

Innspill. Dyrenes hus har fremdeles ikke noe sted å gjøre av seg.

DEL

Dyrebeskyttelsen Oslo og omegn drev omplasseringssenteret Dyrenes Hus i Bærumsmarka fra 1992 til 2013.

I 2013 sa godseier Løvenskiold opp leiekontrakten etter 22 år. Foreningen har ikke klart å skaffe nytt sted å være og kan derfor ikke ta imot nødstedte dyr som tidligere, og måte be Bærum kommune om hjelp til å skaffe et egnet sted.

Gleden var stor i fjor blant alle medlemmene da vi trodde de kunne få disponere et sted på Stabekk. Men etter hvert virket det som Bærum kommune skulle gjøre det meget vanskelig å hjelpe foreningen med nytt tilholdssted, blant annet på grunn av at flere etater måtte med i saksbehandlingen.

Nå begynner det å haste: Allergisesongen er ikke langt unna. Den starter omtrent når skolene tar ferie.

Les flere meninger og debattinnlegg her. 

Mange skal både hit og dit i ferien – kattungen fra i høst (eller julegaven) – er ikke så liten og søt lenger – en plass på kattepensjonat koster skjorta, hvis man får plass da.

Vel, vel nå er det sommer, katten kan klare seg selv en stund; det kryr da av mus og annet spiselig for dem.

Dessverre er det mange katter som ikke er kastrert/sterilisert, og siden naturen vanligvis går sin gang vil det komme til enda en generasjon dyr som blir lidende.

Det er vel ikke helt feil av meg å tro at de heldige av disse ville ha havnet hos Dyrenes hus i «gamle dager».

Vi er mange som ikke kan forstå at de ulike etatene i kommunen ikke kan snakke sammen og gå inn for å gjøre det beste ut av et problem som foreningen ikke er skyld i har oppstått.

Dersom alle legger godviljen til er det utrolig hva som kan skje.

Vær så snill, dere i Bærum kommune: Hjelp en forening som så sårt trenger hjelp for å hjelpe dyr som ingen andre bryr seg om.

Mona Smedsrud

Artikkeltags