Skip to main content

Mener bølger fra Skjærgårdstjenestens båt veltet kajakk

KAJAKK I TRØBBEL: På bildet til venstre ligger padleren i vannet. Bildet til høyre viser Skjærgårdstjenestens båt i retning Rigmorbrygga.

En kajakkpadler fikk føle på vårkaldt sjøvann da vedkommende veltet torsdag morgen. Skjærgårdstjenesten får skylden.

Hendelsen skjedde ved 9-tiden, rett vest for Kalvøya, ved bukta som heter Båtbukta. Padleren gikk i vannet og skal ha fått kajakken på rett kjøl relativt kjapt.

Vedkommende skal ha padlet fra stedet for egen maskin, ifølge vitner. Budstikka har ikke klart å komme i kontakt med padleren.

– Halvplan

Ingar Brauti så hendelsen – fra brygga ved Sandvikelvas utløp. Han tok dessuten bilder.

– Jeg mener at den slags kjøring er unødvendig, spesielt når man har såpass stor båt som Skjærgårdstjenesten. Båten kom innover i halvplan og laget ganske store bølger som kajakken åpenbart slet med å takle, sier Brauti.

Budstikka har snakket med båtføreren, som tar selvkritikk på at han kjørte for fort. Han understreker imidlertid at han ikke så at kajakken gikk rundt.

– Da hadde jeg selvsagt stoppet og hjulpet vedkommende, sier båtføreren.

Han forteller at han hadde en avtale og var sent ute.

– Det er ingen unnskyldning, men det var altså situasjonen. Jeg beklager uansett at jeg kjørte litt for fort, spesielt siden denne båttypen lager ganske store bølger i mellomfart, forteller båtføreren.

Han mener at han kjørte i under 10 knop. Skjærgårdstjenesten opplyser at båttypen er 11 meter lang – eller cirka 36 fot.

Fem knops fartsgrense

Et annet vitne, som ikke ønsker navnet sitt i Budstikka, mener at båten holdt en fart på litt under 10 knop.

– Det er altså for fort. Det er jo fem knops fartsgrense inne i det området der, forteller mannen, som så hendelsen fra Kalvøya, rett ved broen.

Budstikka har skrevet flere artikler om ulykker og nestenulykker i området ved Kalvøya. I mai i fjor ble en robåt delt i to etter en kollisjon med en seilbåt. Og i 2016 skrev Budstikka om engstelige padlere og deres forholdsregler.

LES MER:

Asker går likevel for forskrifter på sjøen 

Politisk splid om vannscootere

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.