Skip to main content

Mener at de ble skremt til sykkelvelt

REDD: Maja Nilsen (t.v.) ble så skremt da en syklist i stor fart ropte at hun måtte flytte seg at 12-åringen mistet kontrollen over sykkelen og vinglet inn en lyktestolpe. Hendelsen skjedde i Sandviksveien fredag morgen, da Maja var på vei til Jong skole med venninnen Silje Hørgård.
REDD: Maja Nilsen (t.v.) ble så skremt da en syklist i stor fart ropte at hun måtte flytte seg at 12-åringen mistet kontrollen over sykkelen og vinglet inn en lyktestolpe. Hendelsen skjedde i Sandviksveien fredag morgen, da Maja var på vei til Jong skole med venninnen Silje Hørgård.

– Flytt dere, brølte syklisten til 12-åringene Maja og Silje. Maja ble skremt, mistet kontrollen og veltet inn i en lyktestolpe.

Silje Hørgård og Maja Nilsen tråkker rolig i gang- og sykkelfeltet i Sandviksveien mellom Slependen og Sandvika. Jentene er på vei til Jong skole hvor de går i 7.-klasse. I stor fart suser lysende grønnkledde syklister forbi jentene.

Sist fredag gikk det nemlig ikke så bra på sykkelveien.

– Vi syklet ved siden av hverandre som vi alltid gjør på vei til skolen. Klokken var litt over åtte. Mange syklister passerer oss, de er sikkert på vei til jobb, og det går veldig fort. Det ser ut som de er med i et race, forteller Maja Nilsen.

– Plutselig er det en som roper høyt at vi må flytte oss. Så er det en annen som også roper, han var rett bak meg. Da ble jeg så skremt at jeg mistet kontrollen, begynte å vingle og kjørte rett inn i en lyktestolpe, fortsetter hun.

LES MER: Politiet: – Syklister nødt til å roe seg ned

Stoppet ikke – raste videre

12-åringen ble liggende på bakken med et rift i kinnet og litt forslått.

Den brølende syklisten stoppet ikke opp, men tråkket i stor fart videre.

– Heldigvis stoppet en dame, hun ville hjelpe og lurte på hvordan det gikk med Maja, forteller Silje.

Maja ble ikke alvorlig skadet, men ble redd og synes det var en veldig ubehagelig opplevelse.

Begge jentene synes det er ille å se hvordan en del syklister ikke tar hensyn og tråkker i vei i stor fart.

– Hver dag sykler hundrevis av syklister på gangveien langs Sandviksveien. På strekket fra Bjørnsvikveien og ned mot Sandvika sykler de like fort som bilene kjører. Det vil si en fart på mellom 50–60 km/t. Jeg synes det er trist at barna våre ikke kan ferdes trygt på skoleveien på grunn av syklister som er opptatt av å komme noen sekunder raskere til jobben enn det de gjorde dagen før, sier Siljes mamma, Tone Hørgård.

LES OGSÅ:

Gang- og sykkelsti langs Røykenveien endelig åpnet – 21 år etter den ble planlagt

Kjenner du sykkelreglene godt nok?

Ville fengsle el-syklist 

– Menn som tar seg til rette

Maja og hennes pappa, Hans-Anton Nilsen, bor ved siden av gang- og sykkelveien i Sandviksveien.

– Vi opplever syklistene hver eneste dag. Det er ikke bare andre på sykkel de er en fare for, også alle vanlige fotgjengere og andre barn som går til skolen viser de lite hensyn til.

– Jeg blir utrolig provosert over at voksne menn, for det er menn vi snakker om her, tar seg slik til rette på gang- og sykkelveier, sier Tone Hørgård.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.