Skip to main content

Mener Ap-styrt Viken kan skape trøbbel for ny E18 og ny E16

SKEPTISK: Ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) mener Arbeiderpartiet har oppført seg ansvarlig i saken om utbygging av ny E18, men mener småpartiene på venstresiden har en annen innfallsvinkel til de største samferdselssakene.

Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) mener et Ap-styrt Viken kan true utbyggingen av ny E18.

– Dersom fylket får et rødgrønt flertall som er avhengig av partier som SV, Rødt og MDG vil fremdriften i mange viktige samferdselsprosjekter kunne stoppe opp. Det gjelder ny E18 Vestkorridoren, ny E16, Fornebubanen og Ringeriksbanen, ramser Hammer Krog opp til NRK.

LES OGSÅ: Viken-politikerne vil koste 50 millioner

Og det er nåværende Østfold fylke som kan være utslagsgivende. Ved forrige fylkestingsvalg fikk Arbeiderpartiet over 40 prosent av stemmene, mens Hammer Krogs partifeller fikk 21 prosent. I Akershus fikk Høyre 32,3 prosent, mens Arbeiderpartiet endte på 30,7. I det tredje Viken-fylket, Buskerud, er også Arbeiderpartiet større enn Høyre, ifølge NRK.

NRKS utregning viser at Ap får 33,6 prosent av stemmene og Høyre 29,2 prosent dersom velgerne stemmer på samme parti ved fylkestingsvalget neste høst som de gjorde i 2015.

Ap: – Vi har signert en avtale

Tonje Brenna, som er Arbeiderpartiets toppkandidat ved valget neste høst, forstår lite av Hammer Krogs frykt for at ulike samferdselsprosjektet skal ryke.

– Det er pussig at ordføreren i Bærum ikke har fått med seg hvilke partier som står bak avtalen om disse viktige vei- og baneprosjektene. Det er nemlig samtlige partier, bortsett fra Frp, som jo er Krogs egen foretrukne samarbeidspartner. Hos oss er det ingen tvil, vi har signert avtalen eller stemt for den alle sammen, sier hun til NRK.

SAMLESIDE: Her kan du lese flere Budstikka-nyheter om Viken fylke

Les flere artikler