Skip to main content

Meglere gleder seg til milliardsalg av boliger på Føyka

GIR GASS: Askers meglere er klare for Føyka-salg og har stor tro på at leilighetene blir lettsolgte. Fra venstre Odd Andé Engh, Eie Eiendomsmegling, Terje Tveit, Krogsveens Askerkontor, Carl Fredrik Solli, Privatmegleren Solli & Partnere, Fredrik von Krogh, Aktiv Eiendomsmegling og Sverre Nielsen, DNB Eiendom, Asker.
GIR GASS: Askers meglere er klare for Føyka-salg og har stor tro på at leilighetene blir lettsolgte. Fra venstre Odd Andé Engh, Eie Eiendomsmegling, Terje Tveit, Krogsveens Askerkontor, Carl Fredrik Solli, Privatmegleren Solli & Partnere, Fredrik von Krogh, Aktiv Eiendomsmegling og Sverre Nielsen, DNB Eiendom, Asker.

Selv med dagens boligpris vil de nye 618 boligene som er planlagt på Føyka koste godt over tre milliarder kroner. Og de vil være lettsolgt.

Det er den enstemmige konklusjonen fra de seks lokale eiendomsmeglerne som i dag holder til i Asker sentrum. De kjenner markedet godt, og alle som én konkluderer med at nye leiligheter i Asker sentrum er noe det alltid vil være etterspørsel etter.

I dag går slike leiligheter for 50.000 kroner kvm eller litt mer, avhengig av beliggenhet, størrelse og alder.

Trafikknutepunkt

– Dette er leiligheter som seniorer, men også urbane småbarnsfamilier er på jakt etter. Med grøntarealer, små butikker og kafeer er slike sentrale prosjekter helt i tiden, sier Fredrik von Krogh fra Aktiv Eiendomsmegling.

– Asker sentrum er et trafikknutepunkt med fjord og marka like ved. Med stadig flere arbeidsplasser i Asker er det mange som søker kort arbeidsreise. Det gjøre vil det lett å selge slike leiligheter i Asker sentrum, understreker Arild Korstadhagen fra Eiendomsmegler 1.

Indrefileten i sentrum

Odd André Engh kaller Føyka for «indrefileten i sentrum».

– Alle som kjenner Asker vet at Føyka har en fantastisk beliggenhet. Her har kommunen og utbyggerne alle forutsetninger til å utvikle suksessen ut fra dagens sentrum, sier Engh.

Mange av dem som ønsker å selge eneboligen de har i Asker, flytter i dag enten mot Bærum eller mot Røyken og Lier fordi det ikke finnes nok av denne typen boliger.

Selektiv gruppe

– Men det er en selektiv gruppe mennesker som bytter bolig, og de stiller krav til både beliggenhet og størrelse. Mange flytter fra en enebolig på 200–300 kvm og vil ha en leilighet som minst er 100 kvadratmeter. Risenga, som er boliger for folk i alderen 55+, ble i hovedsak solgt umiddelbart, forteller Carl Fredrik Solli i Privatmegleren Solli & Partnere.

Terje Tveit ved Krogsveens Asker-kontor tror også boligene blir lettsolgte, men ikke uten litt bismak.

– Det er trist at et kjempepopulært friareal blir ødelagt, men som et nytt boligområde blir det fantastisk bra, sier Tveit.

Sverre Nilsen fra DNB Eiendom er helt på linje med sine megler-konkurrenter.

– Folk vil bo sentralt. Føyka kommer til å bli kjempepopulært. Mange har ventet på at området skal bygges ut, nettopp for å flytte dit. 600 leiligheter fordelt på så mange utbyggingsår kan jeg ikke se er noe problem, sier han.

Les flere økonomi- og bolig-nyheter fra Budstikka.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.