Skip to main content

Megler spår at bilkøer vil gi prisfall i Asker og Bærum

PRISER NED: Megler Ketil Endresen i Aktiv eiendomsmegling Eiksmarka spår prisfall. ARKIVFOTO: KARL BRAANAAS
PRISER NED: Megler Ketil Endresen i Aktiv eiendomsmegling Eiksmarka spår prisfall. ARKIVFOTO: KARL BRAANAAS

Megler Ketil Endresen i Aktiv Eiksmarka spår boligprisfall i Asker og Bærum som følge av stadig verre kø.

– Køen til og fra Oslo er en alvorlig trussel for boligprisene i Asker og Bærum Vest, hevder Endresen.

Han spår prisfall i Bærum, men spesielt Asker, som følge av stadig verre kø.

Kommer med spådom

Endresen kommer med spådommen i kjølvannet av saken om Magnus Reitan som tilbyr el-bil med på kjøpet i forbindelse med salget av sin 40 millioners bolig på Nesøya. Og megleren trekker frem Nesøya spesielt.

– Etterpørselen etter dyre boliger på Nesøya vil minke i tiden fremover, men dertil lavere priser. Det er helt klart blitt mer populært å bo nærmere Oslo eller i Oslo, hevder han.

Profilerte flyttere

Endel profilerte næringslivstopper har flyttet til Oslo. Ole Robert Reitan bodde før på Nesøya, men kjøpte et townhouse på Uranienborg i Oslo. Nå er altså Rema-arvingens bror, Magnus Reitan, på vei etter. Tidligere har Statoil-sjef Helge Lund gjort Oslo-boer av seg. Megler Endresen tror altså flere vil følge etter i flytting mot Oslo.

Sjelden i Bærum Øst

Selv er han glad for å ha kontor og operere i Bærum Øst, sier han.

– Køargumentet er heldigvis sjelden vi hører her. Dette fordi vi primært selger boliger på Eiksmarka, Østerås, Jar og Hosle.

– Det vi ser her er at boliger som ligger langs t-bane nettet er betydelig mer attraktive enn boliger som ikke gjør det, fremholder megleren.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.