Skip to main content

Megler: – Det kokte bra

OPPUSSING: Kvadratmeterprisen for tomannsboligen er lavere enn gjennomsnittet for kommunen. Til gjengjeld må man belage seg på å koste på boligen en god del for å få den oppgradert.
OPPUSSING: Kvadratmeterprisen for tomannsboligen er lavere enn gjennomsnittet for kommunen. Til gjengjeld må man belage seg på å koste på boligen en god del for å få den oppgradert.

Fem budgivere barket sammen i kampen om tomannsboligen i Sandvika. Først etter 28 bud ble vinneren av oppussingsprosjektet kåret.

– Det kokte bra og det var et veldig bra trøkk i budrunden. Det var mange som hadde bestemt seg for å prøve å få kjøpt boligen, sier advokat og eiendomsmegler Olav Føllesdal.

Tomannsboligen, som ligger i Evjeveien i Sandvika, ble lagt ut med en verditakst på 5,45 millioner kroner. Nå er den solgt 450.000 kroner over takst.

– Budrunden startet med et bud på 4,7 millioner og det var til sammen fem budgivere. Totalt ble det lagt inn 28 bud før vi nådde 5,9 millioner.

LES OGSÅ: Solgte boliger på Storøya for 90 mill.

Malingen flasser av

Boligen på 152 m² er fra 1921 og hviler på en 1.838 m² stor tomt. På husets fasade flasser malingen av, mens innredningen bærer preg av å være fra en litt annen tidsalder. I annonsen står det at det må påregnes omfattende oppussing og oppgradering.

– Boligen ble pusset opp på 80-tallet. Det er imidlertid et stort etterslep på vedlikehold og boligen trenger oppgradering, sier Føllesdal, og legger til at det ikke ligger til rette for eiendomsutvikling på tomten.

– Tomten er i utgangspunktet ikke så stor at den kan deles, men man kan utvide boligen.

– God interesse

Det la imidlertid ingen demper på interessen for boligen. Heller ikke det faktum at det nå nærmer seg jul, og at mange er opptatt med juleforberedelser.

– Det var ingen indikasjon på det. Jeg opplevde god interesse hele veien, fikk daglige henvendelser angående boligen og sendte ut mange salgsoppgaver. Det er for tidlig til at julefreden påvirker salget. Jeg har mer som skal ut før jul, sier Føllesdal, som understreker at beliggenheten er bra.

– Eiendommen ligger sentralt og fint til med en stor tomt, fin utsikt, gode solforhold og gangavstand til Sandvika. Selv om det er en del å gjøre med den, så vil den med oppgradering bli en flott boligeiendom. Det er nok også noe av bakgrunnen for den gode interessen på den.

LES OGSÅ: Boligeiere kan slappe av

– Ikke alltid lett å forutsi

Salgssummen på boligen gir en kvadratmeterpris på 38.815 kroner. Det er godt under den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen i Bærum, som er 45.938 kroner.

– Det er nok ikke alltid så lett for en takstmann å forutsi hvordan et oppussingsobjekt vil bli tatt imot av markedet. En slik eiendom kan være aktuell både for håndverkere som kan gjøre ting selv, men også for dem som må kjøpe slike tjenester og dermed har de ulike interessentene ulike forutsetninger.

LES OGSÅ: Selger skadet enebolig med nesten 2 mill. i rabatt

– Jeg har inntrykk av at takstmenn kan være litt forsiktige når det gjelder rene oppussingsobjekter. Det er enklere å sette takstverdi på en bolig man kan flytte rett inn i, avslutter han.

 

 

 

 

 

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.