Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Med hjertet i halsen hver dag

UTRYGGE: Foreldrene Sylvie Leveau (fra venstre), Eva Kapounova og Anna Cartwright tør ikke sende barna over Gamle Ringeriksvei.

Gamle Ringeriksvei er en av Bærums mest trafikkerte veier. Den må skolebarna krysse for å ta bussen. Nå krever foreldrene gangfelt.

LES OGSÅ: – Sebrastriper ikke nok alene

– Jeg kjører heller sønnen min enn å la ham krysse veien, sier Anna Cartwright.

Sønnen hennes går på Oslo International School (OIS) hvor foreldrene kjemper for en tryggere kryssing av Gamle Ringeriksvei.

Bussholdeplassen Nadderud stadion ligger rett utenfor innkjørselen til skolen, og mange barn går over veien for å ta bussen.

Holdeplassen er også flittig brukt for dem som skal til Nadderud stadion og skateparken ved siden av skolen. Foreldrene har foretatt telling morgen og ettermiddag gjennom en uke, og antall kryssende personer varierer mellom 20 og 40 i en periode på tre kvarter.

 

SKUMMELT: Voksne og barn må krysse Gamle Ringeriksvei for å ta bussen på den andre siden. – Med tryggere krysning vil flere ta bussen enn i dag, sier Sylvie Leveau i foreldrenes aksjonsgruppe.

Omvei til undergang

– Statens vegvesen har selv satt en grense på 20 personer for å iverksette tiltak. Vi skjønner ikke at det ikke er gjort noe, enten med sebrastriper eller gangbro. Ved Haslum skole, som ligger i den samme veien har de gangbro, sier foreldrene som hevder de har prøvd å få til en løsning de siste ti årene uten resultat.

– Men det er en undergang oppe i krysset med Øygardveien?

– Ja, men dit er det et stykke, og alle vet at man ikke går flere hundre meter ekstra, sier Sylvie Leveau.

LES MER:

Lappen røk etter 91 km/t i 50-sone

– Folk vet ikke når de skal blinke i rundkjøringer  

Foreldrenes kampanje har til nå samlet 1.000 underskrifter.

Gamle Ringeriksvei er en fylkesvei, og dermed Statens vegvesens ansvar.

– Vi kommer først til å foreta en telling av antall kryssende fotgjengere for å se om det oppfyller kriteriet for gangfelt, sier Jacob Torgersen i Statens vegvesen.

– Har et poeng

Asker og Bærum trafikksikkerhetsforening er en medlemsforening for vel og trafikkutvalg ved skolene. De har ikke fått noen henvendelse fra OIS, sier styreleder Per Øgland i foreningen.

– Jeg kjører ofte i Gamle Ringeriksvei, og ser ikke det store problemet. Alle må jo passe seg i trafikken. Men det er veldig mye trafikk på strekningen, så de har et poeng, sier Øgland.

Statens vegvesen har tidligere målt mellom 9.000 og 11.000 kjøretøy i gjennomsnitt i døgnet på strekningen. Det er hva man kaller årsdøgntrafikk. Nå er det lagt ned nytt utstyr for måling, og første resultat er ventet før jul.

Les flere artikler