Skip to main content

Med franske følelser i Sandvika

ÅPNING: Cathrine Wiborg (t.h) i samtale med Siri Fossum (t.v.) ved åpningen av Bærum Kunstforenings nye lokaler. FOTO: TRINE JØDAL
ÅPNING: Cathrine Wiborg (t.h) i samtale med Siri Fossum (t.v.) ved åpningen av Bærum Kunstforenings nye lokaler. FOTO: TRINE JØDAL

To av kunstnerne i åpningsutstillingen er franskfødte bæringer. De bød på myke farger og franske følelser.

– Jeg forelsket meg i en nordmann. Jeg kom til Bærum med hjertet mitt, forklarer Catherine Wiborg (61).

Snarøya-kunstneren og forfatteren viser 28 akvareller med franske motiv i Bærum Kunstforenings nye lokaler.

Se bildene fra åpningen av Bærum Kunstforenings nye lokaler

Det gjør hun sammen med en annen franskmann, Jean-Louis Tarrou (75) som bor på Jar og for lengst regner seg som ekte bæring.

– Vi bruker begge bevisst fargene som uttrykksmiddel. Her er det mye gult og varme farger, med kontraster. Det minner om Middelhavet, forklarer Tarrou.

 

LES OGSÅ: Hit flytter kunstforeningen

Sørlanding

Tredjemann som er med på åpningsutstillingen i Bærums Kunstforenings nye lokaler i Kinoveien 12 er den norske tegneren og maleren Bjørn Christian Røed (77). Dette mener ordføreren skaper liv i byen:

– Kunst skaper engasjement og identitet. Her skal det syde av liv, sa Lisbeth Hammer Krog og berømmet foreningen for dugnadsinnsats.

Hege Aspelund er en av de mange frivillige under åpningen. Hun liker at utstillingen skaper fransk stemning i Sandvika:

– Fargene er så kraftige at de minner om ekspresjonisme. Den franske stemningen understrekes i valg av motiv som båter og franske landskap, sier hun om Wiborgs bilder.

Landskap og druer

Også Siri Fossum likte Wiborgs motiv.

– Jeg liker landskapene, Hun er meget dyktig i sin presise iakttagelse. Det er mye ro i bildene hennes, sier hun.

Wiborg er fra Normandie. Det bærer bildene preg av, med titler som; kamskjell, sauer fra Normandie, artiskokker, hjerteskjell, krabber og en rekke båter. Men her er også inspirasjon fra Provence, hele Frankrikes matkammer.

– Landskapet i Provence preges av vinranker, fastslår hun og forklarer at hun vil lage en ny kokebok med retter som passer til den gode vinen som kommer fra dette området. Wiborg er kokebokforfatter, og flere av bøkene hennes finnes på utstillingen.

LES FLERE KULTURNYHETER HER

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.