Skip to main content

MC-kortesje til Utøya

SAMLET: Norske motorsyklister hedret ofrene etter fredagens tragiske hendelser ved å kjøre i kortesje fra Oslo sentrum til Utøya i ettermiddag. Bildet er tatt på E18, like ved Sandvika. FOTO: ANETTE ANDRESEN
SAMLET: Norske motorsyklister hedret ofrene etter fredagens tragiske hendelser ved å kjøre i kortesje fra Oslo sentrum til Utøya i ettermiddag. Bildet er tatt på E18, like ved Sandvika. FOTO: ANETTE ANDRESEN

Hells Angels, Bandidos og Outlaws kjørte side om side, da det norske MC-miljøet hedret ofrene etter terrorangrepene i kveld.

Nærmere 1000 motorsyklister kjørte i kortesje fra Rådhusplassen i Oslo til Utøya i ettermiddag.

Bak markeringen står blant andre den kjente speedwayraceren Henrik Bauer Hansen fra Asker og instruktør Jens Martin Haagensen fra Stabekk.

Masseoppmøte etter Facebook-glipp

Haagensen forteller at det hele startet da initativtaker Tommy Hansen i Norsk Motorsykkel Union inviterte enkelte Facebook-venner til å kjøre i kortesje til Utøya, for å hedre ofrene etter de grufulle hendelsene som rammet Norge fredag.

Det Hansen ikke var klar over var at invitasjonen lå åpent tilgjengelig for samtlige brukere av nettstedet.

– I utgangspunktet hadde han kun invitert rundt 30-50 personer, men i løpet av en halvtime hadde antall deltagere passert 100, forteller Jens Martin Haagensen til Budstikka.

MC-gjengene kjørte sammen

Ryktene spredte seg så fort at det dukket opp flere medlemmer av motorsykkelgjengene Hells Angels, Bandidos og Outlaws, som for en sjelden gangs skyld kjørte i samlet flokk.

Haagensen synes det var helt uproblematisk at også denne delen av motorsykkelmiljøet tilsluttet seg markeringen.

– De er like preget av de grusomme hendelsene som alle oss andre. For oss var det viktig å vise at vi står sammen, uavhengig av hvem vi er, hvor vi kommer fra eller hva vi driver med til vanlig. Politiet var tilstede under hele markeringen, og de føltes aldri som en trussel på noen som helst måte, sier han.

Ble møtt med applaus

Politiet sperret trafikken ut av Oslo-tunnelen, slik at motorsyklistene kunne kjøre i samlet flokk i rundt 40 kilometer i timen. Haagensen forteller at de fikk mange positive tilbakemeldinger underveis.

– Flere bilister stoppet opp og hilste til oss. Det stod folk i veikanten og på broer som applauderte og vinket til oss - det var en særdeles rørende opplevelse, sier han.

– Når vi ankom det første minnesmerket ved Utøya, parkerte vi syklene og blinket med lyktene. Da strømmet det privatpersoner til, og vi ble møtt med applaus. Etterpå kjørte vi til en stor parkeringsplass like ved Sundvollen hotel, og gikk samlet ned til minnesmerket ved sjøen, hvor vi tente lys og la ned blomster.

Del på Facebook

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.