Skip to main content

Måtte sende inn røykdykkere da julepynt tok fyr

RØYKUTVIKLING: Alle nødetatene rykket ut til Slependen i Bærum da det som trolig er julepynt tok fyr.

En person ble kjørt til legevakten etter at det begynte å brenne i juloepynt i en leilighet på Bjørnegård fredag ettermiddag.

Politi og brannvesen sendte flere enheter til en leilighet på i Tanumveien på Bjørnegård i 15-tiden fredag der det ble meldt om mye røyk fra et vindu i 2. etasje.

Flere røykdykkere skal ha tatt seg inn i leiligheten for å få kontroll på brannen. Brannvesenet fikk raskt kontroll, men det skal en stund ha vært mye røykutvikling på stedet.

Ifølge vakthavende brannsjef, Ansgar Danielsen, skal det ha begynt å brenne i julepynt i en leilighet, men det er uvisst hvorfor.

– Det var ikke åpne flammer da vi kom til stedet, men brannen var bare delvis slukket. Det hadde også kommet mye røyk ut i gangen, sier Danielsen.

Julepynten som tok til å brenne, ble tatt ut av røykdykkere og dynket i vann på utsiden av bygget.

Én til legevakten

To personer skal ha blitt eksponert for røyk, og ble sjekket av ambulansepersonell på stedet.

– En mann ble tatt med til legevakten for videre undersøkelser, men det skal ikke være snakk om alvorlige skader, sier politiets operasjonsleder Christian Krohn Engeseth.

Brannvesenet sørger for utlufting av bygget. Leiligheten der det brant er ikke beboelig på grunn av røykskader, ifølge Krohn Engeseth.

Ifølge Budstikkas reporter har flere av beboerne i bygget evakuert seg selv og står utenfor leilighetsbygget, der butikkjeden Kiwi holder til i første etasje.

– Årsaken til brannen er ikke klarlagt enda, men vi vil forta et avhør av de som var i leiligheten der det brant, sier operasjonslederen.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.