– Jeg jobbet her de siste tre månedene før konkursen og synes konseptet var kjempespennende. Derfor ville jeg satse, sier Kim Ryan Lares (34).

Han har rundt 15 års erfaring fra bransjen i hovedsak som kokk og kjøkkensjef i Rica-kjeden, Dolly Dimples og mindre restauranter.

LES OGSÅ: Roel (70) realiserte ungdomsdrømmen. Nå er Pannekakehuset konkurs

Noe av det første Lares gjorde var å pusse opp både lokaler og meny. Nå er det mulig å få i seg mer enn bare flat mat i form av pannekaker.

– Det er ofte barna som drar med seg foreldrene hit, men det er ikke alle voksne som liker pannekaker. Derfor tilbyr vi lunsjretter og andre middagsretter i tillegg til pannekaker, forteller Lares og peker på menyen som inneholder blant annet sjømat og tapas.

Glad for kafétilbud

Etter snart 19 år på Bærums Verk måtte Roel Meinen gi opp driften av Pannekakehuset. Siden konkursen har Lares merket savnet etter spisestedet.

– Dette stedet er kjempeviktig for Bærums Verk, og vi merker at flere stamgjester er tilbake. Det har vært en hektisk og morsom start, sier Lares som åpnet dørene igjen for gjestene mandag i forrige uke.

Daglig leder Gry Skådinn på Handelsstedet Bærums Verk er også svært glad for at Pannekakehuset igjen er i drift.

– Stedet er viktig fordi det er en institusjon, det er det eneste pannekakehuset i Norge. Mange kommer hit nettopp på grunn av det, sier hun.

– Og Pannekakehuset fremstår også nå som et godt kaféalternativ i Verksgata. Det trenger vi, sier Skådinn.