Mørket har for lengst senket seg over et førjulsstresset Sandvika. Fakler og lys i trær, på vegger og tak lyser opp på vår vei over Kinoveibroen mot gamle Sandvika.

– Her blir det sikkert kjempefint til sommeren, hutrer Følget mens vi sikter oss inn mot Big Horn Steak House på andre siden av Sandvikselva.

Det er en småsur desemberkveld, men gjennom vinduene ser vi flammene fra peisen spre lun stemning og varme til den nær fulle restauranten med plass til 90 gjester.

– Håper vi får plass – det ser helt fullt ut, sier unge Følget bekymret.

Heldigvis er bekymringen grunnløs. Her er det et par ledige bord, og følget på fire finner seg til rette på behagelige, skinntrukne stoler og veggbenk.

– Fint her, men jeg hadde trodd det skulle vært litt mer cowboy-style-preg over lokalene. Dette virker ganske minimalistisk, men stilig. Peisen gjør egentlig hele lokalet. Uten den ville dette hatt litt kantinepreg, sier Gutten.

Effektivt og artig

Man føler seg velkommen i de nyåpnede lokalene angs elvepromenaden. Så også av betjeningen, som gjennom hele måltidet gjorde sitt ytterste for at vi skulle trives. Og det til tross for helt full restaurant og stor trøkk. Godt gjort.

Hos alle de 28 restaurantene i denne landsdekkende kjeden noterer du din egen matbestilling med alt tilbehør på en dertil egnet lapp. Effektivt og artig system som funker helt fint.

– Tror jeg har lyst på en løksuppe til forrett, sier Følget.

– Jeg starter med den anbefalte nyheten Pil Pil – scampi varmet i hvitløkolje, kvitterer Gutten, mens de unge satser på en kombinert variant med litt av hvert.

Til hovedrett slår Følget til på kyllingfilet, scampispyd til lille Følget, mens Gutten og unge Følget er grådige og vil ha litt av alt. Eller combo plate, som det heter.

Les flere reataurantanmeldelser her

Hår i maten

Om servitørene gjorde sitt ytterste for at gjestene skulle trives, så var det dessverre litt mer så som så med kjøkkenet. Forrettene var dog jevnt over veldig gode.

– Kjempegod løksuppe. Nydelig krydret, mener Følget. Og det må Gutten si seg helt enig i etter en smak.

– Scampiene er også saftige og veldig gode, repliserer Gutten, som får anerkjennende blikk fra de unge også.

– Men jeg fant et langt hår i maten. Det var litt guffent, synes unge Følget.

Og derfra ble det dessverre tidvis litt bakglatt, for å bruke et tidsriktig uttrykk.

– Nydelig kylling, men de fløtegratinerte potetene kan ikke være helt ferdige, sier Følget.

– Det smaker ikke all verdens heller, svarer Gutten etter å ha forsynt seg.

Les flere nyheter om mat og vin her

Og der var vel også kveldens fellesnevner:

Stort sett nydelige hovedingredienser, men tilbehør på grensen til det dårlige. Varme maiskorn som smaker boks, gratinert spinat som er poseslapp i smaken, sauser og dipp som oser prefabrikkert er ikke å oppfylle løftet om: «Høy kvalitet til konkurransedyktige priser. Restaurantene har sterk fokus på kundetilfredshet og kundelojalitet.».

– Virkelig smakfull biff, men forferdelige løkringer. Ihjelstekt og fettede. Kyllingvingene var tørre, mens spareribsen er på det jevne, konkluderer Gutten.

– Og tror du ikke jeg fant et langt hår til. Det er for dårlig! Mener unge Følget, som nok mistet appetitten en smule.

– Man skal kanskje ikke klage på for mye mat, men tallerkenene er overlesset, stønner Følget, som ikke har sjans til å tømme sin.

Fikk rabatt

Selv etter store anstrengelser er det ingen av de andre rundt bordet som klarer det heller.

– Tror jeg må droppe dessert. Det er første gang, sier Gutten resignert.

Så også resten av selskapet.

Og da gjensto bare regningen, som ble rabattert skikkelig da vår servitør trist mottok hår-beskjeden. Det var selvsagt realt gjort.

Men selv med rabatten må vi nok innrømme at prisen ikke sto i stil til måltidet.