Skip to main content

Massiv kamp mot nedleggelse av barnehage

NEI: Over porten til barnehagen i Skuihuset står Henrikke Fossen, FAU-leder Eva Kosberg og Kristin Wenæs i spissen mot nedleggelsen. Med seg har de et samlet foreldrekorps som ikke svelget barnehagesjefens forklaring på hvorfor deres barnehage skal ofres for å fylle plasser i privat barnehage. FOTO: EVA GROVEN

Barnehage-sjefen ble møtt med massiv motstand da han skulle forklare hvorfor han vil legge ned Ståvi barnehage på Skui.

Det kom som et sjokk på foreldrene da rådmannen i sitt budsjettforslag anbefaler å legge den 30 år gamle barnehagen med 40 plasser. Forleden møtte kommunalsjef for barnehager, Erik Førland, over 60 foreldre i et sprengfullt auditorium på Vøyenenga skole.

– Det skal strammes inn. Det er overkapasitet av barnehageplasser i området. Alle skal sikres plass i annen kommunal barnehage, forklarte Førland.

LES OGSÅ: Motstanden gjorde inntrykk på sjefen

– Følte meg som en dårlig mor

Men argumentene var som å kaste bensin på bålet blant foreldre i et område nesten uten kommunale plasser, men med ledig kapasitet i private FUS Hornienga.

– Mitt barn skal ikke over i privat barnehage igjen, freste Henrikke Fossen, som la ut om sine dårlige erfaringer med store basebarnehager og lovpriste Ståvi.

Barnehager på flyttefot:

– Jeg følte meg som en dårlig mor som nærmest leverte mitt barn til et lekeland, la hun til.

– Jeg tok mitt barn ut av privat barnehage. Nå frykter jeg at jeg nærmest blir tvunget tilbake, sa Kristin Wenæs.

– Vi er en samlet gruppe foreldre som er klare til å kjempe mot nedleggelse, sier Eva Kosberg, FAU-leder i barnehagen.

LES MER: Her er forslagene til nye kutt

Det haglet med spørsmål til barnehagesjefen gjennom to timer. Han holdt fast ved at det er overkapasitet. Foreldrene viste til prognosene i behovsplanen for barnehager som i 2014 sier at det nettopp i Vøyenenga-området vil være underkapasitet. Men Førland poengterte at prognosene er endret.

Mens foreldrene uansett ikke kunne forstå hvorfor den godt likte Ståvi skal legges ned, forklarte Førland at det ved innstramninger bare er mulig å gjøre dette med kommunale plasser. De private kan han ikke å kutte ut, prøvde han å forklare uten å møte noen forståelse i salen.

– Og da er nedleggelse av Ståvi eneste alternativ, sa han.

– Men er det bare kostnader som teller? spurte en far.

– Ja, kutt har med kostnader å gjøre, svarte barnehagesjefen.

– Men har ikke barnehagesjefen også ansvar for kvalitet? fulgte faren opp.

– Jo, og alle barnehageplassene i området er gode, svarte han.

LES OGSÅ: Foreslår kutt på 128 millioner for Bærum kommune

Nedleggelser på Rykkinn

Skal kommunale barnehageplasser erstatte Ståvi, blir foreldrene henvist til Berger og Rykkinn. Der er det i motsetning til på Skui mange kommunale og nesten ingen private.

– Men hvorfor da legge ned på Skui når det er overkapasitet på Berger og Rykkinn, lurte foreldrene på. Ikke bare en gang, men flere ganger. Svaret var at det også blir nedleggelser på Rykkinn.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.