Skip to main content

Masseslagsmål med russ i Sørkedalen

Politiet hadde det særs hektisk med å rydde opp i russebråk og russestøy natt til tirsdag.

– Ja, det ble en travel natt, forteller politiets operasjonsleder Tor Jøkling.

Ved 02-tiden rykket flere politipatruljer og ambulanser ut til Sørkedalen, nord for Bogstadvannet. Der var russ fra fire busser involvert i et omfattende slagsmål, og det skal ha gått «hardt for seg», ifølge meldinger som ble ringt inn. To av bussene var hjemmehørende i Asker og Bærum, etter det Budstikka får opplyst fra politiet.

– Ingen personer er rapportert alvorlig skadet, men flere russ fikk tilsyn og behandling på stedet, av ambulansepersonell, sier Jøkling.

– En overstadig beruset person ble imidlertid tatt med i ambulanse og kjørt til legevakt, legger Jøkling til.

Ingen personer ble pågrepet. Jøkling kjenner ikke bakgrunnen for slagsmålet.

– Svekker beredskapen

Alle de fire bussene ble bortvist fra området. To av bussene ble dessuten avskiltet, på grunn av gjentatte klager og brudd på tidligere pålegg fra politiet.

Jøkling ser alvorlig på at politiet tvinges til å sende flere patruljer på et såpass avsidesliggende sted som Sørkedalen.

– Det svekker uten tvil beredskapen andre steder, sier operasjonslederen.

LES MER:

Russebuss avskiltet etter gjentatte advarsler

Vurderer å stenge McDonald's om natten  

Tok skiltene fra tre

Gjentatte støyklager på festende russ preget ellers natt til tirsdag. I Asker og Bærum fikk politiet inn klager fra rundt 15 steder, men hadde ikke kapasitet til å rydde opp i alle.

Politiet gikk imidlertid hardt til verks mot tre busser, der sjåfør og russ ikke fulgte pålegg fra patruljer: – I disse tre tilfellene tok vi bussenes skilter med hjemmel i politloven. Skiltene vil bli utlevert igjen om kvelden 16. mai, for at de skal få delta i feiringen natt til 17. mai, forteller politiets operasjonsleder Tor Jøkling.

På morgenkvisten tirsdag ble en russebussjåfør fratatt førerkortet, og anmeldt, etter å ha kjørt med for mange passasjerer. Dette skjedde ved McDonald's i Asker.

– Russen fikk tak i en ny sjåfør, og bussen kunne kjøre videre med færre passasjerer, sier politiets operasjonsleder Tor Jøkling.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.