Skip to main content

Masseoppsigelser i NOV på Drengsrud: 100 må gå – Det føles tungt

TØFF TID: – Det er veldig lite hyggelig å rive ned en organisasjon som du har bygd opp. Men det er helt nødvendig, dessverre, beklager NOV-sjefen i Asker, Yngve Bastesen. FOTO: TORE GURIBY

Oljeservicebedriften National Oilwell Varco (NOV) på Drengsrud sier opp 70 fast ansatte. 30 innleide må også gå. – Det føles tungt, forteller sjefen Yngve Bastesen.

– Det er veldig lite hyggelig å rive ned en organisasjon som du har bygd opp. Men det er helt nødvendig, dessverre. Sist gang vi hadde en krise var for over 15 år siden. Da permitterte vi ansatte, fordi vi så oppgangen komme. Men i dag ville det ha vært helt uansvarlig. Vi ser ingen lyspunkter. Jeg har ikke opplevd maken, forteller NOV-sjefen i Asker.

Ved inngangen til 2015 hadde han om lag 300 medarbeidere på lønningslisten. Innen nyttår vil de være om lag 200.

LES OGSÅ: – Mange har det tøft nå

Uten inntekt fra nyttår

Oppsigelsene på Drengsrud inngår i en samlet nedbemanning fra Kristiansand-baserte NOV Norways side på i alt 900 fast ansatte og 600 innleide – en nedbemanning som ble varslet 17. juni i år.

Sluttpakker vil ikke inngå i nedbemanningsprosessen.

– Vi er allerede i gang med drøftelsesmøter med dem som blir berørt. Noen har allerede måttet gå, men de fleste oppsigelsene kommer i september – med virkning fra 1. oktober, slik at de berørte vil ha jobb ut året, forteller Dag Nordbø, kommunikasjonsdirektør i NOV Norway.

LES OGSÅ: Viktig innspill i en skjebnetid

Starter jobbsenter

NOV-ledelsen har besluttet å sette opp egne regionale jobbsentrene for å hjelpe de oppsagte med å finne nytt arbeid, skrive CV og forberede seg på jobbintervju. Alle får tilbud om kurs og personlig rådgivning, med profesjonell hjelp fra Kelly Services.

– Vi skal være i gang rundt 1. september, opplyser Bastesen.

LES OGSÅ: De gjorde sort gull til gråstein

Vil samarbeide med kommunen

Åpningen av NOVs jobbsenter skjer samtidig som Asker kommune og Asker Næringsråd Vil hjelpe arbeidsledige til ny jobb

Det nye senteret er planlagt åpnet i løpet av september – i AskersHus i det gamle Tomra-bygget på Drengsrud, bare noen steinkast unna NOV-bygget i Drengsrudhagen.

– Kan det være en idé å samordne de to sentrene?

– Vi startet som planlagt i egen regi til uken, men stiller oss positive til kommunens initiativ og vil gjerne samarbeide om å gi våre egne og andre overtallige et best mulig tilbud, sier Bastesen.

LES OGSÅ: Ekspert på jobbsøking: – Jakter best sammen

Utelukker ikke en ny runde

NOV opplyser at bakgrunnen for nedbemanningen er de store endringene i markedssituasjonen innen olje og gass det siste året, med reduserte investeringer og redusert salg av nytt utstyr.

– Den usikre markedssituasjonen fører også til at vi i dag ikke kan si hvor omfattende nedbemanningsprosessen vil bli på lengre sikt, skriver selskapet i en pressemelding.

– Vi kan ikke utelukke at det blir en ny runde, sier Nordbø til Budstikka.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.