Planlegger møte med Martine-mistenkt: - Mer optimistisk enn før

MØTTE PRESSEN: F.v  Leder av Martine-stiftelsen Patrick Lundevall-Unger, Odd Petter Magnussen og Andrew Partridge, politietterforsker fra Scotland Yard.

MØTTE PRESSEN: F.v Leder av Martine-stiftelsen Patrick Lundevall-Unger, Odd Petter Magnussen og Andrew Partridge, politietterforsker fra Scotland Yard. Foto:

Representanter for mistenkte Farouk Abdulhak, i draps- og voldtektssaken der Martine Vik Magnussen var offer for 11 år siden, diskuterer et møte med familiens norske advokat.

DEL

Saken oppdateres

Dette bekrefter advokaten til avdødes familie, Patrick Lundevall-Unger.

– Jeg er blitt kontaktet og er i dialog med en mellommann som har dype forgreninger inn i Houthi- grupperingene i Jemen. Vi planlegger for et møte mellom Farouk Abdulhak, hans advokat, Houthi-lederen Abdulmalek al-Houthi og meg, sier Patrick Lundevall-Unger.

Onsdag inviterte familien til Martine Vik Magnussen til en markering ved graven hennes på Asker kirkegård.

Les også: Martines mor: - En sterk påkjenning

VIDEO: Her legger familien ned blomster på Martines grav (artikkelen fortsetter under vinduet)

Etterpå var det en pressekonferanse, der advokat Lundevall-Unger opplyste mer om innholdet i disse samtalene.

Også en representant for Scotland Yard er til stede ved markeringen. Dette er sjefetterforsker ved avdeling for drap og alvorlig kriminalitet, Andy Partridge.

Foto:

 

Mener det er en milepæl

«Justice for Martine-stiftelsen» kaller nyheten en milepæl. Lundevall-Unger er leder for stiftelsen.

- Dette er mer genuint enn det vi har sett tidligere. Jeg er mer optimistisk nå enn før, sier Martines far, Odd Petter Magnussen.

- Fører ikke dette til en løsning, så fortsetter vi arbeidet mot mistenkte, sier han.

Møtet og samtalene handle om Farouk Abdulhaks mulige retur til Storbritannia, og de betingelser og krav han setter for å forklare seg for britiske myndigheter.

På spørsmål om hvor realistisk det er å få til et slikt møte, svarte både Magnussen og Lundevall-Unger at de ikke har noen garantier. Møtet har kommet til gjennom en dansk mellommann, Lars Boje Madsen.

– Han er troverdig, og vi stoler på ham, sier Lundevall-Unger.

Martine-saken

14. mars 2008 ble Martine Vik Magnussen (23) fra Nesøya voldtatt og drept i London.

17. mars ble liket bekreftet funnet, gjemt i kjelleren i en boligblokk.

18. mars ble Martines medstudent Farouk Abdulhak, som bodde i blokken der liket ble funnet, etterlyst av britisk politi som leder etterforskningen i Martine-saken. 30. juli ble Abdulhak internasjonalt etterlyst for voldtekt og drap. Han er stadig ikke pågrepet.

Den antatte gjerningsmannen bor angivelig i Jemen, der myndighetene nekter å utlevere ham. De involverte landene har ikke utleveringsavtaler.

I Jemen risikerer Abdulhak dødsstraff hvis han blir dømt for Martine-drapet. Norge og Storbritannia ønsker at han skal stilles for retten i Storbritannia.

Stakk til Jemen

Drapet skjedde i London for 11 år siden torsdag 14. mars. Martine Vik Magnussen (23) ble funnet i et kjellerrom i leilighetskomplekset der studievennen Farouk Abdulhak bodde.

ETTERLYST: Farouk Abdulhak.

ETTERLYST: Farouk Abdulhak.

Han er sønnen til en av de rikeste mennene i Midtøsten.

Før drapet ble oppdaget flyktet mistenkte til Jemen, men dette landet har ingen utleveringsavtale med England.

Artikkeltags