Skip to main content

Märtha Louises minneord til Ari: «Over lang tid så vi deg gradvis bli borte»

Prinsesse Märtha Louise var tidligere gift med Ari Behn, som i dag ble bisatt i Oslo Domkirke. 

Foto: TRINE JØDAL

Märtha Louises minneord til eksmannen Ari Behn forteller om dyp sorg. 

Til VG har prinsessens manager Carina Scheele Carlsen formidlet Märtha Louises minneord om sin eksmann Ari Behn, far til hennes tre døtre. 

Her beskriver hun «uendelig» tristhet over tapet av «jentenes varme, morsomme, kloke og gode pappa som de savner så dypt». 

Se dette innlegget på Instagram

Kjære Ari, Vi skulle vært sammen i julen og feiret. Vi hadde gledet oss alle sammen. Og vi er så uendelig triste og lei oss for tapet av nettopp deg, for du var jentenes varme, morsomme, kloke og gode pappa som de savner så dypt. Vi savner de morsomme kommentarene, de fine synsvinklene dine, den poetiske tonen, de overstrømmende komplimentene, den store kjærligheten du hadde for dem. I dag hadde du vært så inderlig stolt av dem. Men nå er det et tomrom der du var, for ingen kan noen gang erstatte deg for de vakre jentene våre. Og det er så vondt å tenke på at du ville forlate jorden. Vi er i dyp sorg og smerte alle sammen. En usynlig sykdom tok mer og mer overhånd i deg, for sånn er det når den psykiske helsen svikter. Over lang tid så vi deg gradvis bli borte, men vi holdt fast i troen på at dette skulle gå bra. Familien din kjempet for deg. De har stått der for deg dag og natt. Du er og vil fortsette å være dypt savnet, Ari. Og jeg kjenner på en sorg over at du aldri riktig forstod hvor elsket du var. Jeg håper at vi som er igjen, kan være gode til å rose hverandre og si de fine ordene til hverandre. For vi har dette livet til å dele nettopp hvor glad vi er for hverandre og hvilke fantastiske kvaliteter vi ser i hverandre. Vi holder deg i kjærlighet, Ari, og går videre med dine ord: Hver dag er en fest og du er et smykke.

Et innlegg delt av Princess Märtha Louise (@princessmarthalouise)

I likhet med eldstedatteren Maud Angelica er også Märtha Louise svært åpen om dødsårsaken - selvmord. 

«En usynlig sykdom tok mer og mer overhånd i deg, for sånn er det når den psykiske helsen svikter. Over lang tid så vi deg gradvis bli borte, men vi holdt fast i troen på at dette skulle gå bra.»

Hun oppfordrer alle som er igjen til å være gode med hverandre. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.