Skip to main content

Marianne Aasen skal løfte Simulaskolen

CAMPUS FORNEBU: – Vi ønsker at Simulaskolen skal vokse og bli bedre integrert i det norske utdanningssystemet, forteller Simula-gruppens administrerende direktør Aslak Tveito – her sammen med Simulaskolens nye leder, avtroppende stortingspolitiker Marianne Aasen fra Asker.FOTO: KARL BRAANAAS
CAMPUS FORNEBU: – Vi ønsker at Simulaskolen skal vokse og bli bedre integrert i det norske utdanningssystemet, forteller Simula-gruppens administrerende direktør Aslak Tveito – her sammen med Simulaskolens nye leder, avtroppende stortingspolitiker Marianne Aasen fra Asker.FOTO: KARL BRAANAAS

Den profilerte Ap-politikeren Marianne Aasen (49) fra Asker blir ny sjef for Simulaskolen på Fornebu.

– Jeg sendte en sms til Marianne i det øyeblikket hun la ut nyheten om at hun skal slutte på Stortinget. Jeg håpet hun ville kontakte meg som en av de første, nå som hun var ledig på arbeidsmarkedet. Og det gjorde hun sannelig, smiler Aslak Tveito.

LES OGSÅ: Klar for avgang

Forlater Stortinget i sommer

Simula-sjefen er storfornøyd med å ha kapret Aasen til å overta som fast leder for Simula School of Research and Innovation. Hun overtar formelt etter konstituert leder Are Magnus Bruaset 1. oktober.

– Men jeg vil gradvis begynne å være til stede fra ut på sommeren, forteller Aasen. Hun gleder seg veldig til å ta fatt på nye oppgaver, etter å ha jobbet med politikk helt fra hun ble hentet inn som politisk rådgiver for Sylvia Brustad i 1995. Hun har sittet på Stortinget i tre perioden fra 2005, i dag med plass i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen, og er forskningspolitisk talsperson for Arbeiderpartiet.

UiO, UiB, NTNU og University of California

Marianne Aasen har fulgt Simulagruppens sterke vekst og utvikling på Fornebu i en årrekke, og vet nok en god del om hva hun går til. Men det venter også mye nytt.

Dette er Simulaskolen

– Vi ønsker at Simulaskolen skal vokse og bli bedre integrert i det norske utdanningssystemet. Til nå har det vært veldig mye fokus på Universitetet i Oslo (UiO), men vi har etablert veldig gode relasjoner også til blant andre Universitetet i Bergen (UiB), Nord Universitet, NTNU og University of California San Diego (UCSD). Det kan bli aktuelt med etablering på ett eller flere av disse stedene, eventuelt andre steder, forteller Tveito.

LES OGSÅ: Suksessrike Simula vil ståpå ene ben - sier nei til å bli en del av Universitetet i Oslo

LES OGSÅ: Her er Simulas 14 eksempler på egen suksess med dagens organisasjonsform

Samarbeidet i California er ikke minst interessant. Simulaskolen koordinerer et program for transatlantisk doktorgradsutdanning som kobler ledende ekspertise fra Simula, UCSD og UiO. Samarbeidet handler om modellering av livsviktige funksjoner i hjertet og hjernen, og mottar en fast støtte på 10 millioner kroner i året fra Kunnskapsdepartementet.

Anita Krohn Traaseth: - Vi trenger flere som Simula

– De er svært dyktige

Det blir en stor overgang for Aasen å bytte ut stortingskorridorene i sentrum med gangene i Terminalbygget på Fornebu. Men hun er klar:

– Jeg trivdes veldig godt da jeg gikk på universitetet, og tror vel at det kan bli litt av det samme her. Samtidig jobber Simula med forskning på en helt annen måte enn ellers i Norge, med et svært dyktig miljø innen grunnforskning, samtidig som de har skapt mange gode resultater ved å spisse virksomheten. Og så tror jeg det er en god arbeidsplass, med opp mot 30 prosent kvinnelige forskere ansatt. Det er veldig bra, synes Aasen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.