Skip to main content

Manshaus klar for å la seg avhøre

Philip Manshaus (21) kom til fengslingsmøtet i Oslo tingrett mandag ettermiddag med sin forsvarer Unni Fries. Han ønsket ikke å forklare seg da, men fredag ettermiddag har han sagt seg villig til å avgi forklaring til politiet.

Foto: Knut Bjerke

Draps- og terrorsiktede Philip Manshaus er villig til å la seg avhøre. Ifølge forsvareren skjer det fredag ettermiddag.

NTB meldte torsdag kveld at draps- og terrorsiktede Philip Manshaus ønsket å avgi forklaring til politiet, etter å ha nektet dette helt siden han ble pågrepet 10. august. Det er hans advokat Unni Fries som bekrefter dette.

– Jeg kan nå meddele at Philip Manshaus ønsker å forklare seg for politiet. Vi har varslet politiet om dette, og nærmere tidspunkt for avhøret vil bli avklart med dem, sier hans forsvarer Unni Fries til TV 2 torsdag kveld.

Det er ikke kjent hvorfor siktede har ombestemt seg, og nå vil la seg avhøre.

Ikke avhør torsdag kveld

Philip Manshaus sitter fengslet på Ila fengsel og forvaringsanstalt på Eiksmarka.

– Politiet er kjent med at siktede ønsker å forklare seg. Det blir ikke avhør i kveld, men en av de nærmeste dagene, sier politiadvokat Pål Fredrik Hjort Kraby i en pressemelding torsdag kveld.

Fredag morgen melder Dagbladet at forsvarer Unni Fries sier avhøret skjer fredag ettermiddag. 

Til avisen bekrefter Fries at hun kommer til å være til stede under avhøret, etter klientens ønske.

Under fengslingsmøtet i Oslo tingrett mandag sa han at han ikke ville forklare seg, men han erkjente seg ikke skyldig etter siktelsen.

Han har tidligere også avvist å snakke med politilegen, som skal lage en prejudisiell rapport om hans psykiske helse.

Alternativet til dette er ifølge politiet tvangsinnleggelse på et psykiatrisk sykehus for observasjon.

– I så fall må vi ha rettens kjennelse for å gjennomføre et opphold på Dikemark sykehus, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til Budstikka.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.