Skip to main content

Mange har solgt huset langs E18: – En hån fra politikerne

ALLE HAR SOLGT: Truls Holth og resten av naboene i Ramstadsletta 48 har alle valgt å innløse boligene sine. – Det er jeg veldig glad for nå. Jeg synes synd på dem som må bo her, sier Holth.

Truls Holth (69) var glad da han for ett år siden solgte rekkehuset sitt til Statens vegvesen. Han er ikke noe mindre fornøyd nå.

I går formiddag presenterte Oslo- og Akershus-politikerne sin enighet rundt Oslopakke 3. Konklusjonen for Truls Holths nabolag på Ramstadsletta viste seg å være «ikke konkludert» for hvordan E18 fra Strand og vestover skal konkret skal gjennomføres.

– Det som har skjedd nå er en hån fra politikerne mot oss som bor her på Ramstadsletta. Akkurat nå er jeg veldig glad for at jeg sa ja til innløsningstilbudet fra Statens vegvesen, sier Truls Holth.

LES OGSÅ:

Klart for reguleringplan for første E18-parsell  

Fornebubanen ble brukt som brekkstang

Flytter til Stange

69-åringen kjørte i går hjem til Blommenholm fra Tangen på Stange i Hedmark. Der holder han på å pusse opp en familieeiendom og det er der han og kona Linda nå skal bo etter å ha bodd i Bærum i 42 år.

– Vi hadde ikke flyttet hvis det ikke hadde vært for all den usikkerheten det har vært med utbyggingen av E18. For bomiljøet her på Blommenholm er helt fantastisk på andre måter, med nærhet til både sjøen og Veritasparken, påpeker han.

LES OGSÅ: Skuffet Virke-toppsjef: – Må slutte å så tvil om E18

– Blir umulig å selge nå

Truls Holth legger ikke skjul på at han har ekstremt lite til overs for at politikerne i Oslo og Akershus med reforhandlingen av Oslopakke 3 igjen har skapt usikkerhet om en fremtidig utbygging av E18.

– Det er helt uholdbart. Nå har vi som bor her bodd i usikkerhet i over 20 år. Og nå blir det enda mer usikkerhet i mange år fremover, sukker Holth.

Han tenker først og fremst på dem som ikke har fått løst ut boligene sine, og som dermed fremdeles må leve i et støybelastet område bare noen meter unna E18.

– Det blir jo helt umulig å selge nå som denne delen av E18-utbyggingen er lagt på is. Jeg mener derfor politikerne må bruke noe av bompengene til å tilby innløsning til de som ennå ikke er blitt kjøpt ut, påpeker Truls Holth, som de siste 32 årene har bodd i huset Willy Greiner bodde i da han ble ordfører i Bærum i 1968.

LES OGSÅ: Pris inn til Oslo: 74 kr med dieselbil i rushen

Utbyggingsplaner

Den gangen var ikke utbygging av E18 planlagt, men Holth og familien har levd med ulike utbyggingsplaner gjennom mesteparten av botiden.

– Politikerne må forstå at E18 må bygges ut. Det er en vei for hele Norge, ikke bare for oss i Bærum. Om 20 år vil godstrafikken ha økt med 70–80 prosent og 200.000 nye innbyggere har flyttet til Oslo-regionen. Biltrafikken vil øke, men ikke utslippene fordi bilparken vil bli mer miljøvennlig, argumenterer den snart utflyttede bæringen.

LES OGSÅ: Slutt på gratisturer på E18

– Ville bare bort

Truls Holths tidligere nabo Kristbjørg Adolfsen (79) har allerede flyttet. Hun har bosatt seg på Sætre i Hurum.

– Jeg synes synd på dem som må bo der igjen i all støyen og usikkerhet om utbyggingen, sier Adolfsen.

Hun hadde planer om å flytte en stund før tilbudet om innløsningen av rekkehuset kom i fjor.

– Tilbudet fra Statens vegvesen gjorde det lett å si ja, påpeker hun.

En annen beboer i rekkehusrekken forteller at all usikkerheten rundt utbyggingen av E18 gjør at man kommer til et punkt der man bare vil bort fra hele området:

– Det beste for oss var i hvert fall å ta det tilbudet vi fikk og dermed komme oss vekk.

 

Les flere artikler