Skip to main content

Målt til 119 km/t i Bekkestutunnelen

FORT: 20-åringen kjørte for fort inne i Bekkestutunnelen.

20-åringen fra Rykkinn ble målt av politiet til 119 kilometer i timen inne i Bekkestutunnelen.

Klokken var nesten 23 på kvelden i november i fjor da 20-åringen ga jernet inne i tunnelen på Bærumsveien. Før dette hadde en politipatrulje merket seg at den unge mannen brukte tåkelys på bilen, og derfor ville de kontrollere kjøretøyet.

LES OGSÅ: Kjørte fort fordi han var sliten

De la seg etter 20-åringen i retning tunnelen, og der så de at bilen akselererte. Politibilen hadde et kamera som filmet og en klokke på opptaket viste hvor lang tid bilen foran brukte gjennom tunnelen.

Tallene viste at sjåføren bare brukte 15 sekunder fra inngangen til et skilt ved en havarilomme. Dit skal det være 497 meter, noe som gir en hastighet på drøye 119 km/t.

Før saken havnet i retten ble det lagt inn en sikkerhetsmargin som reduserte strekningen til 482 meter. Farten ville da være 115 km/t. For dette mente politiet at 21 dagers ubetinget fengsel var riktig straff, pluss 18 måneder uten førerkort.

LES OGSÅ: Kritikk mot E18-målinger

Fikk fartsrabatt

Retten ville øke sikkerhetsmarginen ytterligere, og reduserte avstanden til 460 meter. Da var i så fall farten drøye 110 km/t, og det var dette han ble dømt for.

For hele strekningen på 710 meter i tunnelen var farten i snitt 102 km/t, siden hele strekningen ble kjørt på 25 sekunder.

Med hastigheten på 110 km/t for den første delen av tunnelen så retten muligheten for å gi den unge sjåføren samfunnsstraff i stedet for ubetinget  fengsel. Dermed endte dommen med 30 timer samfunnsstraff og 14 måneder uten førerkort.

LES OGSÅ: Tenåring i 150 i 80-sone

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.