Skip to main content

Majorstua-sjefen vikar som Askers politisjef

STEPPER INN: Politistasjonssjef Arne Solberg på Majorstua tar også Asker i en periode.

Politistasjonssjefen på Majorstua har midlertidig også overtatt som sjef for Asker politistasjon.

Etter at Einar Aas reiste til oppdrag i Afrika 25. november på ganske kort varsel måtte enhetsleder Stein Olav Bredli gjøre noen grep.

– Majorstua politistasjons Arne Solberg er på plass i Asker flere ganger i uken, i tillegg er også jeg i Asker innimellom, forteller lederen for enhet vest i Oslo politidistrikt, Stein Olav Bredli.

LES OGSÅ: Politiet samler fagmiljøer i Asker

Vært i Asker før

Dermed har Arne Solberg to politistasjoner å jobbe med for en kortere periode.

Solberg har en lang karriere i politiet bak seg, også fra mange år som politistasjonssjef nettopp i Asker.

I første omgang er permisjonen til Einar Aas på ett år, derfor er det også i gang en prosess for å finne en egen Asker-vikar.

For den som gjerne vil bidra over litt tid i denne funksjonen er det greit å vite at søknadsfristen for vikariatet til Einar Aas er førstkommende fredag.

LES OGSÅ: Einar Aas forlater Asker etter bare 100 dager

Ombud for Asker

Einar Aas omtalte jobben som i stor grad en ombudsfunksjon for Asker innad i politiet, siden politistasjonssjefene ikke har personalansvar, men har ansvar for tett kontakt med kommunene forøvrig.

– Hvor snart vil vikariatet bli besatt?

– Jeg håper vi kan avgjøre dette på januarmøtet i ansettelsesrådet. Det kommer selvsagt an på hvilke søknader vi får, sier Bredli.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.