Skip to main content

Magne Furuholmen ga Asker en a-ha-opplevelse

VESTPÅ: Magne Furuholmen under åpningen av «Kunst rett vest» med hans eget kunstverk i bakgrunnen. Torvgården, som nå av mange kalles «Alto-vasen», er drapert med stoff og anagrammer. FOTO: HEIDI WIDERØE
VESTPÅ: Magne Furuholmen under åpningen av «Kunst rett vest» med hans eget kunstverk i bakgrunnen. Torvgården, som nå av mange kalles «Alto-vasen», er drapert med stoff og anagrammer. FOTO: HEIDI WIDERØE

Magne Furuholmen ga Asker-folk en opplevelse litt utenom det vanlige tirsdag kveld. – Morsomt, synes billedkunstneren og musikeren.

– Jeg håper folk synes dette frisker opp, var hans kommentar.

Furuholmen har pakket inn en hel sentrumsgård i Asker. Den fungerte som bakteppe da regionenes største kunstmønstring «Kunst rett vest» ble åpnet med festforestilling for rundt tusen fremmøtte på torget tirsdag kveld.

Vasen

Furuholmens spøk var å drapere bygget med hvite tekstiler og dekorert med bokstaver hentet fra utstillingens navn. Det skal ikke mye fantasi til for å lese «Kunst rett vest» både loddrett og vannrett på fasaden.

Bygget blir også kalt «Aalto-vasen» etter den finske arkitekten og designerens kjente vase. Nå er det prydet med Furuholmens fasadebokstaver i tulipanenes fargerike palett.

– Hva tenkte du da du laget kunstverket?

– Jeg tenkte på tulipanvasen, og ville laget noe basert på anagrammer. Jeg synes det ble morsomt, men det er ikke jeg som skal vurdere dette. Jeg håper folk synes at det frisker opp litt, sier Furuholmen.

LES OGSÅ: Furuholmen pakket inn sentrumsgård

Utstilling og 50-årsfeiring

Musikeren og kunstneren har selv atelier i Galleri Trafo, hvor hovedutstillingen til «Kunst rett vest» med verk fra 84 vises frem til 21. oktober. Da er det Furuholmens som overtar med og sin egen kunstutstilling i galleriet.

Utstillingen blir også en del av han egen 50-årsfeiring, som er 1. november.

– Jeg regner med at draperingen skal stå også under min utstilling, sier Furuholmen.
 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.