Skip to main content

«Made in Emma Arbeidssenter»

Stolte produsenter: På Emma Arbeidssenter lages og selges det keramiske krus, fat, tallerken og skåler. Fra venstre: Arbeidsleder og keramiker Kristin Renslo, Mathilde Falch, Anders Reland, Anita Liland, Ragnhild Røkenes og Mari Bergmann.
Stolte produsenter: På Emma Arbeidssenter lages og selges det keramiske krus, fat, tallerken og skåler. Fra venstre: Arbeidsleder og keramiker Kristin Renslo, Mathilde Falch, Anders Reland, Anita Liland, Ragnhild Røkenes og Mari Bergmann.

– Her er ingen ting stemplet «Made in China», men «Made in Emma Arbeidssenter».

Artikkelen ble først publisert i Bærumsavisen.

Det sier en stolt arbeidsleder, lærer og keramiker ved Emma Arbeidssenter, Kristin Renslo.

Bærum Kommunale Arbeidssentre (BKA) består av Bærum Arbeidssenter, Convis, Hjelpemiddelutlånet og nettopp Emma Arbeidssenter.

Totalt kan BKS tilby tilrettelagte arbeidsplasser for voksne med ulike funksjonsnedsettelser. For tiden er det 85 arbeidsplasser og 15 tilrettelagte hospiteringsplasser for elever ved videregående skoler. Disse er i arbeid ved arbeidssentrene. Arbeidet foregår

i 19 forskjellige verksteder eller avdelinger.

Bærumsavisen har avlagt Emma Arbeidssenter et besøk, hvor dagens keramikkproduksjon allerede er godt i gang. Mathilde Falch og Anders Reland er i ferd med å gjøre klare formene før den flytende massen skal helles opp i hver enkelt av disse.

– Vi har en omfattende produksjon her. I tillegg til at vi ønsker å vise frem produksjonen, ønsker vi også at folk kan komme hit og kjøpe produktene våre, forteller Kristin som har ledet arbeidssenteret i 15 år – nesten like mange år som det har eksistert.

– Ved våre verksteder foregår en meget variert produksjon av kreative produkter i tre, tekstil og keramikk som her ved Emma Arbeidssenter. I tillegg utfører vi serviceoppgaver, både inne og ute. Vi har utrettet et felles utsalgssted for våre produkter i Sandvika som kalles Gråstua, forteller markedskonsulent ved BKA, Henning Breisand Krogsrud.

LES OGSÅ: Gir mat til Varmestua i Asker

NYTT UTSALG

For tiden ønsker Emma Arbeidssenter å etablere også et eget utsalg der de holder til i dag, på Emma Hjorth – øverst og lengst inn i Emma Hjorts vei. Nummer 90 står det på murstenshuset.

– Vi tenker annerledes, og tenker på andre steder hvor vi kan synes og vise frem våre produkter og verksted. Rett og slett markedsføre oss mot publikum på en mer aktiv måte og synliggjøre denne ressursen. Her har vi plass og muligheter, forteller Kristin.

Produksjonen på Emma Hjorth går på løpende bånd.

De produserer krus, fat, tallerken og skåler.

– Bare krus er vi oppe i rundt 700 stykker i året. I tillegg har det sosiale en stor plass hos oss. Og humøret er smittsomt. Ingen dager er like og det er langt ifra kjedelig her, forteller Kristin.

– Jeg har lært mye av Kristin, skyter Anders inn fra sidelinjen.

– Både Anders og Mathilde og alle de andre ved arbeidssenteret har et godt håndlag med keramikk. De er alle sammen veldig arbeidsvillige, sier avdelingslederen.

– Keramikk er morsomt. Jeg liker best å dekorere, sier Mathilde.

30 timers uke

Kollegene Anita Liland, Ragnhild Røkenes og Mari Bergmann er alle enig med Mathilde.

– Vi jobber etter arbeidssentermodellen, det vil si at arbeidstagere med ulikt funksjonsnivå jobber sammen i produksjonsgrupper for å ferdigstille produkter, overholde leveringsfrister og nå inntjeningsnivå. Arbeidstagerne får en godtgjørelse og jobber inntil 30 timers uke i full stilling. Det skrives arbeidsavtale mellom BKA og den enkelte arbeidstager, opplyser Henning.

– Det legges stor vekt på sikkerheten i verkstedene. Maskiner og utstyr tilpasses arbeidstagernes funksjonsnivå og våre sikkerhetskrav. Alle arbeidstagere får en egen opplæringsplan som inneholder mål og etter hvert oppnådde kunnskaper og ferdigheter. Intern hospitering med bytting av eller veksling mellom verkstedene gir jobbvariasjon, økte kunnskaper og varierte ferdigheter, legger markedskonsulenten til.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.