Skip to main content

Må ha inntaksstopp av klær til syriske flyktninger

POSE PÅ POSE: Sonja Ahmed (25, t.h) fra Rykkinn hadde med seg åtte klesposer til Refugees Welcome to Asker og Bærums innsamlingsaksjon på Røde Kors-huset i Sandvika. En av administratorene for gruppen, Mona Underdal-Loktu fra Vettre, tok takknemlig imot.

Flere tonn med klær er samlet inn til nyankomne flyktninger. Nå må hjelpegruppen si midlertidig stopp.

– Givergleden er enorm. Vi er helt tatt på sengen av engasjementet, sier Mona Underdal-Loktu fra Vettre, en av administratorene i Facebook-gruppen Refugees Welcome to Asker og Bærum.

Siden gruppen ble opprettet for ti dager siden har medlemstallet steget til over 2100. Og bidragene har bare strømmet inn. Først og fremst til Røde Kors-huset i Sandvika, men også det nyåpnede lageret i Grini Næringspark har mottatt esker og bager fulle av klær.

LES OGSÅ: Russegutter gir likes-kroner til flyktninger

– Det minste vi kan gjøre

En av dem som var innom Røde Kors-huset søndag var Sonja Ahmed (25) fra Rykkinn. Hun hadde med seg åtte klesposer fra seg selv, broren og moren.

– Jeg vil gjerne bidra. Det er så viktig å hjelpe de som er nye i landet og som har opplevd så mye grusomt der de kom fra. Det minste vi kan gjøre er å få dem til å føle seg velkommen, sier Ahmed.

Rundt 100 personer har vært innom innsamlingsaksjonen denne helgen. Tidligere i uken måtte hjelpegruppen ha inntaksstopp for å få tid til å organisere alt som hadde kommet inn. Samme tiltak gjør de etter søndagen.

– Det er helt fantastisk hvor mye folk gir. Folk har samlet inn klær i hele nabolaget, de kommer med flyttelass av esker og mange har jo også gitt direkte til asylmottakene, forteller Underdal-Loktu.

LES OGSÅ: Samler inn penger ved hjelp av fotball

Fremmede kommer sammen

Refugees Welcome er en internasjonal bevegelse med lokale forgreninger hvis konsept er å gjennomføre tiltak som skal gjøre livet bedre for de nyankomne flyktningene.

I Asker og Bærum har mobiliseringen vært stor, selv om de trenger enda flere frivillige, understreker Underdal-Loktu. Hun mener at den dugnadsånden som nå synes å skylle over landet var på høy tid.

LES OGSÅ: Dette kan bli boliger for flyktninger

– Facebook var jo en stund preget av en nesten hjerterå kaldhet når det kom til flyktningene, men nå viser denne giverbølgen at folk bryr seg. Mennesker som aldri har møtt hverandre kommer sammen for denne saken, og det synes jeg er fantastisk, sier administratoren.

Nå er hovedfokuset å få lageret på Grini organisert. Intensjonen er at asylmottak, flyktninger selv og andre som organiserer turer med nødvendige forsyninger ned til Europa, kan henvende seg til lageret for å få det de trenger.

LES OGSÅ: Butikkdriver klarte ikke lenger se på flyktningproblemene

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.