Flaggspretten 2013 byr på flere poster og egne turforslag.

Temperaturen ute og snøforholdene inviterer kanskje ikke til å ta tur-o poster så tidlig i år, men det er mulig å kjøpe deltagermateriellet og forberede seg for sesongen.

– I informasjonsskrivet står det at postene henges ut 6. april. Det gjør vi der det er mulig, dvs. i nærområdene Veritasskogen, Dæliskogen og Tanumskogen, sier Unn Ellefsen i Flaggspretten som er et samarbeidsprosjekt mellom Bærums SK, Haslum IL, Stabæk IF og IL Tyrving.

– Er postene ikke kommet ut slik som omtalt, oppfordrer vi om å ta kontakt med den enkelte klubben som har kartet der postene skal være. Det går frem av infoskriv i konvoluttene og på internett, supplerer Ellefsen.

Utvidet til 130 poster

Årets Flaggspretten er utvidet fra 100 til 130 poster fordelt på åtte kartområder. Nytt er at det er lagt opp 18 turforslag med fire vanskelighetsgrader:

– «Svart tur» er mest utfordrende, deretter rød tur som går i variert terreng og egner seg for erfarne turorienterere, blå er lagt i lett terreng for nybegynnere og litt erfarne, og grønn tur er lette barnevennlige løyper, som passer for barnefamilier. Det betyr at Flaggspretten for første gang inkluderer poster spesielt egnet for barn, som får egne grønne kontrollkort, forklarer Unn Ellefsen.

Hun legger til at de ulike turene og kontrollkort også kan kjøpes og skrives ut fra nettet, enkeltvis eller i pakkeløsning, via Flaggsprettens hjemmeside.

– Denne løsningen inngår i Norges O-forbunds satsing på øke rekrutteringen til orientering. Vi håper mange vil benytte seg tilbudet. Turorienteringen blir lettere tilgjengelig for folk som befinner seg på ulike steder i landet, sier Ellefsen.

Les om kulturminner

For å krydre turopplevelsene ytterligere, er det på enkelte Flaggspretten-poster oppslag om kulturminner som ligger ved eller nær postene. Asker og Bærum Historielag ved Einar Skage Andersen har bidratt med tekster.

– Vi håper opplysningene både vil bidra til økt lokalkunnskap og økt interesse for å komme seg ut i den fine marka vår, reklamerer hun.

Asker Skiklubbs Askeladden er også i startgropa like over påske, les mer her (ekstern lenke)

Fossum har en foreløpig plan om å henge ut de første postene i sin turorientering lørdag 14. april, les mer her (ekstern lenke)