I en pressemelding skriver Bane Nor at de ønsker å komme kundene i møte og reduserer prisen for å parkere ved Lysaker stasjon til kr 40 per døgn.

Prisreduksjonen skjer fra fredag 14. september.

Senere i høst vil en del av parkeringsarealet på Lysaker legges om til pendlerparkering forbeholdt togreisende med periodebillett.

LES OGSÅ: Pendlerparkering «forsvinner» under byggeperiode

– Etter at vi innførte dagparkering til kr 100 per døgn på parkeringsplassen vår ved Lysaker stasjon, har vi erfart at parkeringen blir svært lite brukt. Dette var ikke vår intensjon. Derfor reduserer vi nå prisen til kr 40 per døgn. Vi håper med dette at parkeringstilbudet vårt blir attraktivt for flere reisende som har behov for å parkere ved stasjonen, sier direktør for stasjoner Knut Ø. Ruud Johansen i Bane Nor Eiendom i en pressemelding.

LES OGSÅ: Togpendlere rømmer fra betalte p-plasser etter prishopp

Reserveres til pendlere

Senere i høst, så snart det lar seg gjøre rent praktisk, vil Bane Nor innføre pendlerparkering ved Lysaker stasjon. Dette innebærer at en større del av parkeringsplassene vil bli forbeholdt togreisende med gyldig periodebillett (ukes-, måneds- eller årskort).

– Ved å innføre pendlerparkering, sørger vi for at en større del av parkeringsplassene ved stasjonen blir reservert for togpendlere innenfor vanlig pendlertid. Parkeringsplassene som avsettes til pendlerparkering, vil i tiden mellom kl. 05 og kl. 17 på hverdager, ikke lenger kunne opptas av andre. På kveldstid og i helgene kan plassene benyttes av alle, gratis, sier Ruud Johansen.

I Bærum gjelder bypris, og pendlerparkering koster kr 250,- per 30-dagersperiode og kr 85,- per uke.

LES OGSÅ: Fremdeles stor kamp om parkeringsplassene ved Hvalstad stasjon

Tok betaling i april

Frem til april i år har det vært gratis å parkere ved de mindre togstasjonene i Asker og Bærum.  Fra april er det blitt krevd inn p-gebyrer ved stasjonene Billingstad, Hvalstad, Høn og Vakås i Asker, samt Blommenholm og Slependen i Bærum. De som bruker plassene må ut med 250 kroner i måneden eller 85 kroner i uken for å stå parkert. Dagparkering til 40 kroner er også mulig.