Skip to main content

Lydfiler blir viktige bevis i Tromsdal-saken

TILTALT: Christer Tromsdal (50) var tiltalt for å ha bestilt et angrep for å skade en meddommer i en straffesak der han selv var tiltalt.

To lydopptak står sentralt hos påtalemyndigheten, når saken mot Christer Tromsdal starter tirsdag.

Dette vil aktor Stein Vale gå gjennom i sitt innledningsforedrag i begynnelsen av den månedslange rettssaken mot Tromsdal i Asker og Bærum tingrett.

Tromsdal er tiltalt for å ha bestilt et angrep som skulle skade en meddommer i en bedragerisak hvor Tromsdal sto tiltalt i da angrepet skjedde i 2012.

Tiltalt er også mannen som skal ha fått oppdraget, og som skal ha ordnet med to andre igjen som gjennomførte anslaget sent om kvelden søndag 17. juni 2012.

Etter påtalemyndighetens syn gikk de to til feil hus og angrep et ektepar som er dommerens nabo.

Knyttes til bestillingen

En 55-åring som var medtiltalt med Tromsdal i bedragerisaken har forklart seg for politiet om Tromsdals rolle i sleggesaken.

Tromsdal og 55-åringen skal også være med på et lydopptak som politiet har sikret seg, og som de ønsker skal avspilles i retten.

I en anke om straffeutmålingen for 55-åringen i bedragerisaken står det rett ut at politiet anser 55-åringens rolle i forhold til Tromsdal som det viktigste beviset i etterforskningen av sleggesaken.

– Saken bygger på vitner som selv er kriminelle og som vi oppfatter har et motiv for å forklare seg usant, har forsvarer Mette Yvonne Larsen sagt til Aftenposten. Tromsdal nekter straffskyld.

Tromsdal er også tiltalt for trusler mot denne 55-åringen og hans familie i 2016.

LES OGSÅ: Kan felle Tromsdal i sleggesaken

Opphever taushetsplikt?

Tromsdals forsvar ønsker at advokatene Erling Lyngtveit og Nicolay Skjerdal skal vitne.

For å få til dette har Tromsdal varslet at taushetsplikten kan oppheves for deler av forsvareroppdraget som disse i en periode hadde for Tromsdal.

Dette har fått påtalemyndigheten til å hevde at retten i så fall må kunne få en fullstendig forklaring fra advokatene.

Saken fortsetter under faktaboksen

Christer Tromsdal  

Privatetterforsker

Statsadvokaten har også tatt opp at i så fall må også Geir Erichsen, som på denne tiden var privatetterforsker på laget til Lyngtveit og Tromsdal, kunne forklare seg åpent om hva Tromsdal har betrodd til han.

Dette har Tromsdals forsvarere gått imot, og spørsmålene er behandlet både i tingretten og lagmannsretten. Derfra kom det rett før helgen en kjennelse som støtter påtalemyndighetens syn.

Les flere artikler