Skip to main content

Lun og herlig romfavoritt i gammelt laftehus

FAVORITTROM: Kjøkkenet er Annas favorittrom, og her bruker hun store deler av tiden. En eklektisk, etnisk og bohemsk stil hun og familien trives godt i. Lampene over kjøkkenbordet har hun selv designet.
FAVORITTROM: Kjøkkenet er Annas favorittrom, og her bruker hun store deler av tiden. En eklektisk, etnisk og bohemsk stil hun og familien trives godt i. Lampene over kjøkkenbordet har hun selv designet.

Lyst, hyggelig og romslig, med en spennende blanding av gammelt og nytt. Det er ikke uten grunn at kjøkkenet er Anna Wagner Norsengs favorittrom i huset.

I et gammelt laftehus fra tidlig 1900-tall bor interiørdesigner Anna Wagner Norseng sammen med sin familie. Som innehaver av Anouska – interiør og klesforretning på Nesbru, er hverdagen preget av design og interiør, og det speiler seg også i hjemmet.

 Lekne farger, grønne planter og design inspirert fra sørlige trakter er stikkord for huset, og kjøkkenet er intet unntak. Her er familiens knutepunkt, og her trives Anna aller best.

Tømmerhus fra tidlig 1900-tall på Nesøya

– Jeg befinner meg nesten alltid på kjøkkenet. Jeg bare elsker det, forteller hun.

Morgenkaffe

Rommet er stort og luftig, og det er høyt under taket. Kjøkkenbordet dominerer, med vintage kjøkkenstoler fra sent 1800-tall. Den moderne, lyse kjøkkeninnredningen er derimot en nydelig kontrast til det ellers mørke interiøret. Andre del av kjøkkenet er innredet med et par lenestoler hvor hun helst inntar både morgenkaffen og frokosten, gjør kontorarbeid, og slapper av etter lange dager.

– Da jeg og min eksmann kjøpte huset for 19 år siden, var rommet en peisestue med svalgang, og ingen terrasse. Det var tungt, mørkt og kaldt her, og derfor ble det sjelden brukt. Nå er det alt jeg kan ønske meg, sier hun.

For Anna er det viktig at hjemmet er brukervennlig og at det gjenspeiler personligheten. Planter synes hun også er viktig for å tilføre et mykt uttrykk. Selv bruker hun eklektisk, etnisk og bohemsk for å skildre stilen.

– Denne stilen interesserer meg. Det er sånn jeg er, sånn jeg kler meg og sånn jeg lever. Jeg har også barn i huset, og derfor er det viktig at det ikke blir for stivt. Man skal føle seg velkommen, sier hun.

 

LEKKERT: I dette solide huset fra 1900-tallet bor Anna sammen med familien.
LEKKERT: I dette solide huset fra 1900-tallet bor Anna sammen med familien.

Liker gjenbruk

Selv om store deler av hjemmet består av eget design, er det på reise og på loppemarked hun gjerne finner de sjeldne og spesielle interiørskattene.

– Jeg foretrekker et originalt vareutvalg, noe ikke alle andre har. Jeg er også opptatt av gjenbruk, og å integrere det med noe nytt og moderne, forteller hun.

Resten av huset er preget av mye tre, spreke farger og en mengde kunst. Spesielt trekker hun frem Tom Sandberg-bildet over sofaen i en av stuene, men alle er ting som betyr mye for designeren. Figurer i både tre og keramikk har sentrale plasser i hjemmet, og puter og pledd gir en hjemmekoselig og moderne følelse. En unik kombinasjon av kunst er prikken over i-en i de fleste rom. Hennes beste innredningstips er å bruke det du allerede har.

– Ikke se og kopier alle andre. Tenk at det skal være brukervennlig og velg ut fra hva du selv føler for. Bruk gjerne arvegods og gaver, det er hyggelig. Puter og pledd er enkle grep for en fresh look, men gjør det lekent, og bruk gjerne ting på litt andre måter enn de opprinnelig er tenkt, avslutter hun.

Se flere bilder her:

Bildeserie fra laftehuset på Nesøya

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.