Skip to main content

Lover gratis sommerfest og personlig unnskyldning – hvis han har tatt feil

KONTOSTRID: Ove Grønbech nøler ikke med å legge seg flat overfor beboerne i Kirkeveien 71, hvis pengene deres likevel ikke er «helt ute av kontroll» – slik han hevdet i en e-post til styret i sameiet.

Eiendomsutvikler Ove Grønbech lover 10.000 kr til sommerfest og personlig unnskyldning til beboerne i Kirkeveien 71 på Haslum.

Forutsetningen for dette er at styret i sameiet først legger frem dokumentasjon på at det er de, og ikke Asker og Bærum Boligbyggelag (ABBL), som eier sameiets konto i DNB.

Budstikka skrev lørdag at Ove Grønbech, majoritetseier i boligutbyggingsprosjektet i Kirkeveien 71 (K71) på Haslum, har sendt en e-post til sameiet i K71, der han hevder at pengene deres er «helt ute av kontroll» – fordi kontoen tilhører ABBL og bare kan disponeres av dem.

Styrelederen i sameiet, Toril Flåskjer, avviser Grønbechs påstander og forsikrer at pengene er trygge – etter å ha undersøkt grundig med DNB, som skal ha bekreftet at den aktuelle kontoen er knyttet til sameiets organisasjonsnummer, og at alle belastninger må godkjennes av Flåskjer eller en annen, som er utpekt i styret.

LES OGSÅ:

ABBL i betent krangel om 28 millioner kroner

- Har påført oss milliontap

- ABBL valgte selv ikke å møte

Åpner for at sameiet kan ha rett

I en e-post til styret i sameiet i K71 lørdag åpner Grønbech for at opplysningene styreleder Flåskjer har fått oppgitt fra DNB faktisk kan stemme.

ABBL mot Oslo Holding 

Han bygger dette på at den bekymringsmailen han sendte til sameiets styre kun bygde på tidligere muntlige opplysninger han har fått fra kundeservice bedrift i DNB, samt opplysninger han har fått ved personlig oppmøte i bankens filial på Fornebu.

Vil gi 10.000 kroner til sommerfest

Hvis han har tatt feil, er Over Grønbech nå innstilt på å rydde opp overfor beboerne – inkludert hans egen datter, som eier tre leiligheter i prosjektet sammen med ham selv, gjennom Oslo Holding.

«Dersom min bekymring mht. sameiets midler er helt ubegrunnet, og alt er 100 prosent dokumenterbart i skjønneste orden, blir jeg og min datter lettet. I så fall skal jeg personlig overføre 10.000 kroner til sameiets konto, til bevertning på sommerfest for sameierne eller tilsvarende. Videre skal jeg personlig unnskylde overfor sameiets styre for min unødvendige bekymring».

LES MER:

Oslo Holding: - Vi ble tappet for millioner av ABBL

ABBL Eiendomsmegling trakk seg fra de siste salgene

Krever dokumentasjon

Forutsetningen for at beboerne i Kirkeveien 71 skal få 10.000 kroner til sommerfest, sammen med en personlig unnskyldning fra utbyggeren selv, er at styret legger nødvendig dokumentasjon på bordet:

– Det bør være svært enkelt, men Grønbech.

«Fremlegg utskrift fra DNB som viser samtlige kontodetaljer til sameiets konto. Her fremkommer hvem som opprettet kontoen, kontohaver, kontofullmakter, samt samtlige personer som har fullmakt til eller innsyn i kontoen», skriver han.

Alternativt må ABBL Eiendomsmegling vise til en forsikringspolise som fullt ut dokumenterer at sameiets midler står trygt plassert på meglers klientkonto.

Styreleder Toril Flåskjer er bortreist på ferie, og lover svar når hun er tilbake i neste uke.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.