Skip to main content

Loppejegerne elsker Asker og Bærum

FINLOPPE: Dette er jo en antikvitet, sier Terje Folkenborg og holder opp et par jernskøyter. Fra venstre Silje Bakke (12), Terje Folkenborg og Tonje Hokholt Nordli.

Gavmild lokalbefolkning og strengt utvalg av lopper gjør Asker og Bærum til yndede jaktmarker for loppemarkedsjegere.

LES OGSÅ: Dette kan du bare glemme å bli kvitt

Lastebilene går i skytteltrafikk mellom en lagringslåve langt inne i Lommedalen, og Lesterud skole. Det er kvelden før det store loppemarkedet, og lopper har de samlet i et helt år. Med så mange lopper er kvalitetsnivået høyt.

– Dette får vi nok solgt fort, sier loppesjef i Lommedalens skolekorps, Terje Folkenborg og holder opp et brunlakkert 60-talls bord med skuffer. En av flere fine lopper han gleder seg til å selge. Hele året er det fast leveringsmulighet til Lommedalens skolekorps loppemarked. Da gjelder det å passe på at man får ålreite ting.

– Vi kan ikke ta imot alt, sier han, vi velger ut det fineste.

Populære områder

– Asker og Bærum er kjent for å ha bra lopper, sier Peter Watz.

Han driver nettportalen loppemarked.no der han holder oversikt over de fleste loppemarkedene på Østlandet. Watz forteller at det er områder som Asker og Bærum som trekker både samlere, nyetablerte og studenter som vil sikre seg de fineste loppene.

– Det kan virke som at folk i Asker og Bærum, har mye, og ikke er så redde for å kvitte seg med ting de ikke lenger bruker.

Det kan loppesjef Folkenborg bekrefte.

– Vi får helt vanvittige mengder lopper, ofte er det dessuten ting som nesten ikke er brukt, eller som fortsatt er i forpakningen, flirer han.

LES MER: Stappfullt av Bærums-foreldre som jaktet på brukt barnetøy

Med kritiske øyne

I Lommedalen pakker frivillige hender opp en gitar og plasserer den godt synlig. Tingene vurderes nøye for å se om det kanskje dreier seg om en ekstra fin loppe.

Den store tilfanget gir muligheter for å være litt ekstra kritisk til hva som legges ut for salg. Det samme gjelder hvilken pris loppene skal få.

– Vi må ta litt ekstra for de tingene vi ser er skikkelig bra, sier Tonje Hokholt Nordli, og smiler.

Kritiske til lopper

– Den høye kvaliteten på mange av loppene har gjort at loppemarkedene er blitt mer kritiske til hvilke gaver de tar imot, sier Watz. På Lesterud settes det i hver avdeling til side lopper som er ekstra fine.

– Det er de ekstra flinke på i Asker og Bærum, forklarer Watz. Loppemarkedene har blitt flinkere til å kjenne igjen lopper med høyere verdi, noe som gjør at de kan kreve høyere priser for dem.

– Vi driver jo tross alt for å tjene penger til korpset, sier loppesjefen bestemt.

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.