Skip to main content

Lommedalen-mann går av som Thon-sjef

Ole-Christian Hallerud fra Lommedalen sa opp sin stilling som visekonsernsjef i Olav Thon-gruppen ved påsketider.

Ole-Christian Hallerud fra Lommedalen sa opp sin stilling som visekonsernsjef i Olav Thon-gruppen ved påsketider.

Foto: KARL BRAANAAS

Visekonsernsjefen sa opp etter uenighet om strategi i Olav Thon-gruppen, melder Dagens Næringsliv.

– Det er mange store og spennende prosjekter og muligheter jeg føler selskapet i stor grad ikke utnytter, sier avtroppende visekonsernsjef Ole-Christian Hallerud fra Lommedalen til DN.

Fredag ble det kjent at hotellmilliardær Olav Thon (98) trekker seg som konsernsjef for sitt eget kjøpesenter- og hotellkonsern Olav Thon-gruppen. I brevet til de ansatte ble det også nevnt kort at stillingen som visekonsernsjef bortfaller. 

Ifølge DN sa visekonsernsjef Ole-Christian Hallerud opp stillingen sin rundt påsketider. Årsaken skal være at han synes konsernets investeringsstrategi har vært for passiv.

– Den har de siste årene utviklet seg til å bli stadig mer defensiv, og jeg ser på meg selv som en offensiv eiendomsutvikler. Det har gjort at vi har beveget oss i forskjellig retning knyttet til viktige strategiske spørsmål. Det er bakgrunnen for at jeg valgte å si opp min stilling og søke utfordringer andre steder, sier han til avisen.

Tror strategien har vært riktig

98 år gamle Olav Thon startet med å selge reveskinn i Oslo og slo seg opp på eiendom. Kapital anslo formuen hans til å være 2,4 milliarder kroner i 2021. Thon sier det er forslag han har sagt nei til, men tror strategien har vært riktig. 

– Utviklingen de siste to årene har vist at det var riktig å være forsiktig. Og at vi har sagt nei til prosjekter som en mer spekulativ innstilling ville åpnet for, det tar jeg med knusende ro, sier milliardæren til DN.

Milliardær Olav Thon (98) gir seg som konsernsjef. Bildet er tatt i en annen anledning på Thons kontor.

Milliardær Olav Thon (98) gir seg som konsernsjef. Bildet er tatt i en annen anledning på Thons kontor.

Foto: TRINE JØDAL
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.